Col·lectius i sindicats demanen un major ús del català a la Universitat de ValènciaCol·lectius i sindicats demanen un major ús del català a la Universitat de València

 

 

Avui, 11 de maig, la majoria de sindicats estudiantils (CEPC, BEA, ITACA, PUSS, Col·lectiu 4 gats de medicina, BEP) i de treballadors (STPV-iv, CGT, COS, CCOO-PV, FETE-UGT), així com altres col·lectius universitaris (PEL, Coordinadora Enric Valor) i entitats cíviques (Plataforma per la Llengua, ACPV, Escola Valenciana, ACV-“Tirant lo Blanc”) hem denunciat la penosa situació que viu la docència en català a la Universitat de València i la resta d’universitats valencianes. La docència ofertada és molt minsa i els incompliments en els grups teòricament en català són flagrants i gairebé crònics.A la roda de premsa, on hem fet pública la nostra denúncia, han acudit nombrosos estudiants, principals víctimes de la situació. Esperem que donat que els col·lectius que han signat el manifest i han participat de la seua lectura representen la majoria social de la UVEG, l’equip rectoral prenga nota, actue i la situació de la llengua a la nostra universitat canvie i servisca d’exemple a altres universitats. Al mateix temps, des la Plataforma per la Llengua i Acció Cultural del País Valencià considerem que la dinàmica unitària demostrada avui, facilitarà l’assoliment d’uns objectius que compartim: la normalització de la nostra llengua a la universitat i, en definitiva, a la societat valenciana.

  • El manifest presentat el teniu a l’arxiu vinculat

  • Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

    Ajuda’ns a tindre més força.

    Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

    Amb el suport de