El Correllengua 2005 finalitza el seu recorregut pel País Valencià amb dos grans actes a València i a SuecaEl Correllengua 2005 finalitza el seu recorregut pel País Valencià amb dos grans actes a València i a Sueca

 

 

Pel que fa al País Valencià l’edició d’enguany visitarà al final 128 municipis de totes les comarques catalanoparlants del País Valencià –40 pobles i ciutats més que l’any passat–, entre elles les més importants: Elx (7 d’octubre), Alacant (5-7 d’octubre), Gandia (1 d’octubre), Benidorm (7 d’octubre), Alcoi (30 de setembre), Crevillent (17 de setembre), Oliva (7 i 8 d’octubre), Ontinyent (30 de setembre i 1 d’octubre), Burjassot (7 d’octubre), Sueca (8 i 9 d’octubre), Sagunt (7 d’octubre), Vila-real (1 i 4 d’octubre), La Vall d’Uixó (7 d’octubre), Borriana (7 d’octubre), Castelló de la Plana (30 de setembre), Benicarló (7 d’octubre) o Vinaròs (30 de setembre). El recorregut de la Flama de la Llengua per terres valencians clourà aquest cap de setmana amb diversos actes, dels que cal destacar l’acte central a València i el tradicional homenatge a Joan Fuster a Sueca. A la ciutat de València, el final simbòlic del Correllengua al País Valencià coincideix amb la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre, que enguany tindrà lloc demà dissabte 8 d’octubre. Quatre torxes amb la Flama de la Llengua obriran la marxa pels carrers de València representant el quatre punts cardinals que delimiten el territoris de parla catalana (Salses, Guardamar, Fraga i Maó).El dia 9 d’octubre, coincidint amb la Diada del País Valencià, a Sueca (Ribera Baixa), tindrà lloc l’acte final del Correllengua per terres valencianes. A les 12 hores, s’iniciarà un cercavila des del Casal Jaume I-ACPV de la Ribera Baixa que passarà per la casa de l’escriptor Joan Fuster (on es llegirà el Manifest del Correllengua 2005), el monument dedicat a la seua persona (on les entitats adherides hi faran una ofrena floral i una lloança, a càrrec del periodista –també suecà- Francesc de Paula Burguera). L’acte clourà amb la desplagada del Penó de la Conquesta a la balconada de l’Ajuntament de Sueca i la interpretació de la Muixeranga. A més, la nit de dissabte tindrà lloc un concert rock, que es preveu massiu, amb Obrint Pas, La Gossa Sorda, The Garrophones i Sociedad Alcohólica, organitzat per la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC).


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de