El Compromís per l’Estatut confia en la tramitació al Congrés per “”democratitzar i valencianitzar”” la reforma de l’Estatut valenciàEl Compromís per l’Estatut confia en la tramitació al Congrés per “”democratitzar i valencianitzar”” la reforma de l’Estatut valencià

 

 

El resultat ha estat, en coherència amb eixa manca de participació, un projecte insuficient. Particularment, entenem que cal apuntar tres grans mancances:

 • El dèficit de participació democràtica que significa el manteniment de la barrera electoral del 5%.
 • El no reconeixement de la denominació de País Valencià.
 • El no reconeixement de la unitat de la llengua i del seu nom.Recordem el que demanàvem respecte a eixos tres punts en el document “Compromís per l’Estatut”:
 • “Suprimir la barrera electoral per antidemocràtica”
 • “Reconeixement oficial del terme País Valencià”
 • “Reconeixement de la unitat de la llengua i de les seues denominacions, tant la pròpia ‘valencià’, com la científica i universitària ‘català’”El procés de reforma estatutària, però, no ha estat encara tancat. És per això que les entitats, sindicats i partits que formem el “Compromís per l’Estatut” demanem que siguen contemplats aquests tres punts en aquest tram final del procés de reforma i incorporats al nou text estatutari valencià, ja que sense ells no es pot afirmar que hi ha respecte per la democràcia, la representació de totes les sensibilitats de la nostra societat, i la identitat pròpia del nostre poble i de la nostra llengua.
  Acció Cultural del País Valencià (ACPV) · Bloc Nacionalista Valencià (BNV) · Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV) · Els Verds del País Valencià (EV-PV) · Els Verds-Esquerra Ecologista del País Valencià (EV-EEPV) · Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) · Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) · Federació Escola Valenciana (FEV) · Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) · Intersindical Valenciana (IV) · Valencias pel Canvi (VpC)

 • Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

  Ajuda’ns a tindre més força.

  Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

  Amb el suport de