ACPV inicia amb èxit les emissions digitals de TV3/C33 a Alacant



ACPV inicia amb èxit les emissions digitals de TV3/C33 a Alacant

 

 

Per poder visualitzar-los correctament sols cal adquirir un descodificador digital de TDT, (TDT és un acrònim de Televisió Digital Terrestre) a qualsevol botiga d´electrodomèstics o Centre Comercial. El preu d´aquests aparells sol voltar entre els 50 i 150 euros, depenent de les prestacions. Per poder veure les emissions de TDT d´ACPV sols cal un aparell bàsic, s’ha d’adquirir un descodificador que ens donen garantia de canvi o reparació en el més breu temps possible, s´ha de conservar la factura o tiquet de compra, així com l´embalatge un temps prudencial, la garantia per aquest tipus d´aparell sol ser de dos anys.
La zona de cobertura d´aquestes emissions és més o menys la mateixa que abans cobria la TV3 des de la Carrasqueta, si abans els espectadors veien correctament el C33 que emetia pel Canal 55 de l´UHF, ara adquirint el descodificador s´ha de poder veure. Si no es veu n’hi hauria que contactar amb un professional antenista de la població, ja que coneix mes bé que ningú la problemàtica de recepció de la zona
Un tutorial prou extens sobre antenes i recepció de TDT fet per un col·laborador nostre el trobareu ací.
Aquests canvis d´analògic a TDT sols afecten el Centre Emissor de TV3-C33 de la Carrasqueta, i la seua àrea de cobertura (*).
El canal per on emetíem TV3, (canal 30 de l´UHF) passarà a ser ocupat pròximament per la nova cadena analògica La Sexta que emetrà des d’Aitana.
Des de dilluns 15 de maig, els televisors analògics que encara estiguen sintonitzats al canal 55, (canal on es veia abans el C33) i ara emetem la TDT, sols veuran neu a la pantalla.
(*) Poblacions més importants parcialment o total afectades: Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Sant Joan, El Campello, Elx, Xixona o Mutxamel.
Altres poblacions que no estiguen incloses en aquest llistat poden estar afectades si tenen les antenes dirigides cap al centre Emissor de la Carrasqueta.
Els centres emissors de TV3 d´ACPV situats a les poblacions de: L´Alfàs del Pi / Benidorm, Alcoi, Serra de Segària i Castell d´Alacant, no es veuran afectades per aquest canvi i continuaran en analògic fins al 2007 que canviaran a digital.
PROBLEMES ANTENES TDT
NOTA IMPORTANTSi voleu rebre més informació poseu-vos en contacte ací.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de