Més de dos-cents intel·lectuals donen suport a la manifestació de demà del Compromís pel Territori



Més de dos-cents intel·lectuals donen suport a la manifestació de demà del Compromís pel Territori

 

 

Aquesta iniciativa s’uneix a la convocatòria efectuada per més d’un centenar de plataformes i organitzacions de tot el País Valencià per a la manifestació del Compromís en la que ja és la major convocatòria en defensa del medi natural, el paisatge, el patrimoni cultural i els recursos mai realitzada al nostre país.
També els principals sindicats de treballadors i la Unió de Llauradors i Ramaders recolzen una iniciativa que demana un canvi radical en la política territorial amb l’establiment d’una moratòria urbanística i d’una nova legislació.
Els col·lectius i intel·lectuals convocants consideren que hi ha motius més que suficients per a eixir al carrer a demanar l’obertura d’un debat a la societat valenciana sobre el model de desenvolupament territorial.
En el manifest dels intel·lectuals s’afirma que durant els darrers anys, el territori valencià està patint el major conjunt d’agressions de la seua història recent. S’especula amb la terra i amb l’aigua, es destrossa el paisatge, el medi natural i el patrimoni cultural, amb la permissivitat interessada i la complicitat activa de les administracions locals i autonòmiques, en les quals es fa cada dia més present l’ombra de la corrupció.
Continua dient que cal una resposta col·lectiva, un compromís actiu dels ciutadans i les ciutadanes del nostre País, per acabar amb la destrucció, la corrupció i l’especulació, a favor d’una alternativa econòmica i social que respecte el territori, racionalitze els recursos naturals i energètics i la producció industrial, redrece l’agricultura i garantisca la participació de la ciutadania en les decisions.
En definitiva s’afirma en el manifest que cal aturar la destrucció per a pensar el país que volem.
Entre els dos-cents deu signants, dels quals us adjuntem la llista sencera, destaquem els següents:
Músics i artistes: Òscar Briz, Miquel Gil, Toni Mestre, Paco Muñoz, Rafael Tormo, Rafa Xambó …
Periodistes, escriptors i editors: Alfons Cervera, Marc Granell, Josep Gregori, Josep Huguet Pascual, Manolo Jardí, Alfons Llorenç, Toni Mollà, Emili Piera …
Universitat i ciència: Marc Adell, Antonio Estevan, Ernest Garcia, Francesc La Roca, Fernando Mugarra, Rafael Pla …


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de