Canvi de TV3 analògica a digital TDT, ara a València



Canvi de TV3 analògica a digital TDT, ara a València

 

 

Aquest canvi afecta totalment la recepció de TV3 a les següents comarques: Horta, Ribera Baixa, Camp de Túria i Foia de Bunyol. Parcialment també afecta a les comarques del Camp de Morvedre i Ribera Alta.
Per a poder continuar veient les dues emissions TV3-K33/33 i dos programes més, el 300 i el 3/24, en *TDT, caldrà que els espectadors adquireixen a la seua botiga habitual d’electrodomèstics o centre comercial, un receptor o decodificador digital *TDT. L´emissió continuarà en digital pel canal 37 de l’UHF, canal per on fins ara emetíem en analògic TV3. Per la seua banda, el canal per on emetem actualment el K3/33 (canal 51 de l’UHF) continuarà emetent com sempre el K3/33 en analògic, sense cap canvi.
Si els espectadors no adquireixen un decodificador de *TDT, des del dia 16 d´agost els televisors analògics sols reproduiran neu a la pantalla, pel canal on es veia TV3. No podem recomanar cap marca de decodificador digital; cal adquirir un decodificador on ens donen garantia de reparació o canvi en el mes breu temps possible (la garantia per aquest tipus d’aparells sol ser de 2 anys). A més, és recomanable adquirir un receptor de *TDT que tinga EPG (ajuda per a la programació o super teletext). Els receptors de *TDT solen tenir un preu aproximat entre 50 i 100 euros (cal conservar el tiquet o la factura de compra i l’embalatge).
Aquest decodificador o receptor de TDT també serveix per a rebre les emissions de TDT dels altres canals que emeten en la zona : A3, TL5, Cuatro, TVV, TVE, etc. La recepció d’aquests canals dependrà si l´antena de l´usuari està en condicions tècniques per a rebre’ls. Les antenes individuals solen rebre tots el canals de TV. Les antenes comunitàries o col·lectives, si no els reben, s’han d’instal·lar els mòduls corresponent per a aquests canals. En cas de posar en marxa el vostre receptor de TDT i no rebre els altres canals de TDT o rebre’ls malament, consulteu un tècnic antenista.
En el cas de TV3, al continuar les emissions pel mateix canal 37 de l’UHF, NO CAL FER MODIFICACIONS A A LES ANTENES NI ARREGLAR-LES. Si vostè veia abans TV3 en analògic correctament, per aquest canal, comprant un decodificador, s’ha de continuar veient-la.
Cal tenir en compte que les emissions digitals o TDT, requereixen una bona qualitat del senyal en recepció per evitar pixel·lacions o congelacions d’imatge.
La Televisió en TDT es defineix com una televisió d’umbral, és a dir: una televisió on si el senyal d’antena no és adequat o no té uns mínims de qualitat per a poder reproduir-se, el receptor bloqueja el senyal i congela l’última imatge de qualitat rebuda. Tot seguit es manté en aquesta posició fins que arribe una imatge adequada o canviem de canal.
La televisió analògica que hem vist fins ara té un marge de tolerància més ampli davant els defectes de recepció del senyal. Si afegim la tolerància de la nostra vista i la facilitat amb la qual el nostre cervell s’acostuma a veure neu, ratlles interferències, … podem fàcilment entendre que en analògic podem acabar de veure un programa sense que ens moleste massa aquests defectes. Amb TDT, tanmateix, el que pren aquesta decisió de continuar reproduint o no un programa de TV és una màquina, és a dir el receptor de TDT -receptor que ve ajustat de fàbrica a un mínim de qualitat del senyal de recepció, per sota del qual és impossible continuar veient un programa.
Per tot això cal tenir l’antena en bones condicions de recepció per no tenir congelacions o pixel·lacions d’imatge. La gran majoria de receptors de TDT tenen una opció que permet visualitzar en pantalla el nivell i la qualitat de recepció del senyal d’antena: Aquesta és una forma fàcil de veure amb quin nivell i qualitat arriba el senyal al receptor de TDT.
Mes informació genèrica sobre la *TDT el teniu en aquests enllaços:
Informació sobre la programació-continguts dels canals
Informació sobre la *TDT i com funciona
Per a consultes tècniques i problemes amb la recepció podeu enviar un mail a avaries@acpv.net detallant el vostre problema. O trucant a ACPV (96 351 17 27) en horari laboral de 8 a 15h.
*TDT: acrónim de Televisió Digital Terrestre, en anglès DVB, Digital Vídeo Broadcast
Receptor o decodificador de TDT: aquest aparell també aprofita per a veure els altres canals que actualment emeten en TDT. La recepció dels altres canals de TDT depén de la zona o de l’estat de l’antena del usuari.
Problemes antenes TDT
Problemes receptors TDT
Problemes àudio o so de TV3
Esborrany de carta per a que els clients d’ONO envien una petició per a que aquesta empresa incloga, en la seua programació de cable, els dos canals que falten de TDT, el 300 i el 3/24.
Diferents formes o maneres de connectar un receptor de TDT
TDT-TVTDT-VIDEO-TVTDT-TV-DVD-TVTDT-VIDEO-DVD-TV-3-EUROCONECTORSTDT-SAT-VIDEO-DVD-TV


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de