Cap de setmana multitudinari del Correllengua al País Valencià (malgrat la censura a Torrent)



Cap de setmana multitudinari del Correllengua al País Valencià (malgrat la censura a Torrent)

 

 

Us fem ací el repàs d’alguns dels Correllengua celebrats aquest cap de setmana:
El 5 d’Octubre, a les 19h va començar la cercavila del Correllengua a Gandia, amb música de tabal i dolçaina i acompanyats pel grup de danses “Roís de Corella” un miler de persones van recorrer el centre de la capital de la Safor. La Muixeranga de La Safor va fer varies demostracions durant tot el curs de la marxa. La cercavila va arribar a la plaça del Prat on va concloure amb una dansà, una torre humana de la muixeranga i la lectura del manifest. En acabar la cercavila va tindre lloc un sopar de germanor a la mateixa plaça on van participar vora cinc-centes persones. Després del sopar la vetllada va estar amenitzada amb el 1er karaoke en català i seguidament concert de The Skarats, Desgavell i Obrint Pas.
Dijous, 4 d’Octubre, al Gran Teatre d’Elx va tindre lloc, malgrat la plutja, el Correllengua dirigit a les escoles, amb l’obra de teatre “De nassos”. A les 20h va arribar la flama del Correllengua a la Plaça de Baix. Després de la rebuda a la porta de l’Ajuntament per part d’ Àngels Candela i Plaza (Regidora de Cultura i Tinent d’Alcalde pel Compromís), Antoni Amorós (Tinent d’Alcalde pel PSPV), i Alejandro Pérez (Portaveu i Tinent d’Alcalde pel PSPV) la jove portadora Claudia Quiles, va pujar fins al saló de plens, on va ser rebuda novament per els Regidors anteriorment citats i als qui va lliurar la flama i per socis, simpatizants del Casal i públic en general. Seguidament es va llegir el manifest reivindicatiu d’aquesta celebració i va actuar la colla de dolçaina i tabalet “El Cascabot”. Posteriorment la flama es va traslladar al Casal Jaume I. Més de 200 persones van assistir al Casal, per a veure l’espectacle de Pot de Plom “Con la Iglésia hemos topao!!”un monòleg de Xavi Castillo amb motiu del Correllengua.
Horta Sud. Després de passar per Picanya, Picassent i Alcàsser, en la comarca de l’Horta Sud, i per desenes de municipis més de tot el País Valencià, la flama del Correllengua no s’ha encés enguany a Torrent per primera vegada en la història. La policia local va impedir la marxa del Correllengua a aquest municipi. L’excusa de l’Ajuntament de Torrent era que els organitzadors «no han demanat permís per a fer una manifestació» i que a més s’incloïa un element de risc com era la flama perquè no s’havien pres mesures de seguretat. Amb tot, la comitiva de frustrat Correllengua va explicar que, a la seua arribada, el lloc «estava ple de policies”» .
Amb una massiva participació d’alumnes de les escoles públiques del Campello, més de 500, han començat els actes del 9 d’Octubre al Campello. Aquest acte del dia 8, organitzat per la comunitat escolar del poble, amb la col·laboració de la Comissió 9 d’Octubre, ha congretat a un gran nombre d’escolars en primer lloc a la Casa de Cultura, on alumnes de les diferents escoles han fet un xicotet parlament sobre el 9 d’Octubre, per a després fen una cercavila, acompnayant la Flama del Correllengua, fins el Castell de Festes, on el Jaumet, i els seus companyants, han fet la Representació Històrica de la conquesta de la ciutat de València pel rei Jaume I, introduïda per dos ballets d’alumnes del C.P. El Vincle. Aquest acte es repetirà demà per a tots els ciutadans, al mateix castell, a partir de les 11:30, rera el qual el Jaumet farà la crida a la participació del poble en la Processó Cívica del Penó, la qual farà el recorregut tradicional pels carrers del Campello fins la Plaça del Poble, on al so de la Muixeranga es desplegarà una gran senyera des del campanar de l’Església, per finalitzar de nou al Castell de Festes, on es farà la Mocadorà de Sant Donís, repartint-se entre els ciutadans els mocadorets, envoltant dolços, que amb tanta cura i estima ha preparat la Comissió 9 d’Octubre.
Des de la Comissió 9 d’Octubre volem felicitar el C.P. El Vincle, i la resta descoles públiques del Campello, per la seua implicació any rera any en la celebració del Dia del País Valencià al Campello. Al mateix temps convidem a tots els ciutandans i visitants a acompanyar els xiquets i xiquetes que protagonitzaran la Representació Històrica el dia 9 en aquest acte, i en el de a Processó del Penó que encapçalarà el Jaumet d’enguany, alumne del col·legi públic El Vincle.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de