Situació de l’expedient sancionador contra ACPV



Situació de l’expedient sancionador contra ACPV

 

 

Situació de l’expedient sancionador que la Generalitat Valenciana va obrir ara fa 2 anys: aquest expedient ha estat recorregut front el Tribunal Suprem, i estem pendents de resolució.

El procediment administratiu, però, comporta unes mesures cautelars de tancament dels repetidors. Per a que aquest tancament siga efectiu, les autoritats han de poder entrar a un “domicili privat”, i com que ACPV no permeté l’entrada a les autoritats, la Generalitat valenciana va haver d’acudir als jutjats del contenciós administratiu. Acció Cultural ha obtingut diversos pronunciaments judicials al seu favor, on des dels jutjats del contenciós administratiu es consideraven excessives i innecesàries les mesures cautelars de tancament dels repetidors, ja que no anaven en perjuí de terceres persones. Però,el govern valencià recorregué front el Tribunal Superior de Justícia, i ha estat aquest qui ha permés l’entrada als recintes on estan els repetidors d’ACPV i precintar-los, com ara en el cas de Perenxisa.

Cronologia:

1985

TV3 va començar a emetre l’any 1985, amb cobertura a tot el Principat. A poc a poc van sorgir iniciatives populars per a permetre l’arribada del senyal a la resta de territoris de parla catalana. Però la voluntat cívica per a bastir un espai català de comunicació s’ha trobat amb múltiples barreres tècniques, administratives i polítiques.

9 de desembre del 2007

La Generalitat Valenciana tanca el primer dels tretze repetidors propietat d’Acció Cultural del País Valencià que permeten l’emissió de TV3 a territori valencià. El repetidor clausurat, situat a la muntanya de la Carrasqueta, al sud del país, abastava les comarques de l’Alcoià, l’Alacantí i el Baix Vinalopó.

28 de novembre del 2008

La Generalitat Valenciana precinta dos repetidors més, el primer a Alginet, que abasta una part de la comarca de la Ribera Alta; el segon, a Llosa de Ranes, que cobreix pràcticament tota la comarca de la Costera.

20 d’octubre del 2009

El TSJ autoritza el tancament del repetidor de Perenxisa.

La desaparició del senyal de TV3 és una amenaça que plana sobre tot el territori valencià. La Generalitat Valenciana manté recursos judicials per tanca dels centres emissors de TDT d’ACPV al Bartolo (amb cobertura a la Plana Alta i tota la franja costanera de les comarques de Castelló) i Mondúver (Safor, part de la Ribera Alta i Baixa i de la Marina). A banda, hi ha vuit repetidors més que no han fet la migració des del sistema analògic cap a la TDT, amb la qual cosa deixaran d’emetre arran de l’apagada analògica prevista per al 2010. El resultat serà la desaparició del senyal de TV3 al País Valencià.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de