ACPV participa en la denúncia d’Acció Popular Contra la Impunitat davant els irresolts casos de violència política al País Valencià



ACPV ha participat en la denúncia que Acció Popular contra la Impunitat ha convocat aquest matí, front la Delegació del Govern.

 

 

La plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, formada per partits polítics, sindicats, organitzacions no governamentals i col•lectius socials i culturals, ha triat simbòlicament la data del 9 de Novembre, aniversari de la Kristallnatch, per tornar a denunciar les nombroses agressions ultres i racistes al País Valencià i la manca de resultats polítics i policials, convertint el País Valencià en el nou escenari d’una constant i particular Nit dels Cristalls Trencats.

Acció Popular Contra la Impunitat, davant els fets ocorreguts al voltant de la diada del 9 d’Octubre de 2009 a València, ha manifestat:

-Que li preocupa seriosament el caràcter de l’agressió a un dels administradors del web Valencianisme.com la vespra de la diada per part d’un grup de deu ultres a la porta de sa casa, amb amenaces de mort perquè abandonés la seua tasca al web, un fet pel què encara no s’ha detingut ningú.

-Que malgrat les denúncies presentades pel BNV per les amenaces rebudes al anunciar com cada any la seua presència als actes oficials del 9 d’Octubre, i havent rebut el compromís del Delegat del Govern de garantir la seua participació amb absoluta normalitat, els membres de la formació valencianista que van assistir van haver d’abandonar la processó al ser atacats per un grup de radicals d’extrema dreta sense que la policia actués contra aquests, convidant, per contra, els membres del Bloc a abandonar l’acte.

-Que al mateix temps, es va permetre desfilar junt a les autoritats membres dels partits extremistes España2000 i Alianza Nacional (AN) amb simbologia feixista i racista, així com al GAV, organització protagonista habitual de nombrosos incidents i boicots a actes legals. Tots tres grups havien anunciat als seus fòrums que impedirien participar-hi als membres del BNV.

Per tot açò, han anunciat que el Ministre de l’Interior Alfredo Pérez Rubalcaba, compareixerà próximament al Congrés dels Diputats a petició de Convergència i Unió (CiU), per explicar els constants atacs de l’extrema dreta contra el valencianisme, arran els greus atacs contra el Bloc Nacionalista Valencià (BNV) el darrer 9 d’Octubre.

També l’europarlamentari del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha demanat a la Comissió Europea que prenga mesures decidides per garantir la llibertat política al País Valencià. Amb aquest acte, Acció Popular Contra La Impunitat ha anunciat la sol•licitud de reunió amb el delegat del Govern i la convocatòria d’un acte contra la impunitat el proper diumenge 22 de novembre a València.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de