Acció Cultural del País Valencià denuncia per amenaces, coaccions i robatori al GAV.



L’Ajuntament de València va voler censurar l’stand d’ACPV i ha permés les amenaces i coaccions del grup feixista.

Enguany Acció Cultural del País Valencià s’ha volgut sumar a la festa infantil i juvenil que suposa Expojove per a València, estant present a la mateixa amb un stand de Joves d’Acció.
Levante EMV ; El Punt

 

 

Lamentablement, des de la inauguració de la Fira, Acció Cultural ha patit una doble pressió intimidatòria:

-primer, diversos representants de l’Ajuntament de València van voler que Acció Cultural retirara part del seu material, per considerar-lo “polític”: estem parlant de la Guia de Drets Lingüístics editada per l’associació, o del material de la campanya per TV3 al País Valencià. Curiosament, l’Ajuntament no considera “polítics” els materials d’un grupuscle minoritari com el Grup d’Acció Valencianista (GAV), conegut per la seua violència. Però la pressió dels representants municipals davant dels Joves d’Acció no va funcionar, ja que els nostres joves es van negar a retirar el material de la nostra associació

-segon, una vegada fracassat el primer intent intimidatori, ha començat la segona pressió, exercida per membres del GAV que de manera continuada han amenaçat els joves d’Acció i han robat una mostra de material. Però el grepuscle de joves que estan al voltant de la paradeta del GAV no sols han insultat als joves d’Acció Cultural, sinó que han coaccionat la gent que s’aproximava al nostre stand, diguent-los que no s’arrimaren o que no signaren a favor de la TV3, aduïnt que “son proetarras”; havent arribat inclús un d’ells –ja identificat- a amenaçar de mort a un dels joves d’Acció, diguent-li que “Si averiguo donde vives te mataré”.

Davant aquesta situació, i del fet que requerit l’auxili de la seguretat privada de la fira, la mateixa s’ha mantés al marge al·legant que no pot fer res, Acció Cultural del País Valencià ha denunciat davant la Fiscalia aquests fets.

Fets dels que fem responsable a l’Ajuntament de València per un doble motiu:

-per permetre la presència d’un grupuscle violent jutjat i condemnat per diversos incidents, atacs a bens immobles, amenaces i agressions a persones i robatoris (sense anar més lluny, la nostra entitat va denunciar i guanyar un judici contra un membre del GAV per robatori en un dels nostres locals) tot i els avisos de les entitats agrupades en la Plataforma Unitària contra la Impunitat i les peticions que es permetés la seua presència en una fira infantil.

-per no posar els mitjans que per evitar els incidents, les amenaces, les coaccions i el robatori; si l’autoritat pública (en aquest cas la municipal, que és la competent) no exerceix la seua funció de garant de la llibertat d’expressió i manifestació i de protecció de la seguretat física de les persones i dels bens immobles, es converteix de fet en còmplice de la violència per permissivitat. Per això exigim que l’Ajuntament no permeta per més temps la presència de violents en les seues activitats.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de