Acció Cultural es felicita per la nova sentència a favor de la llengua i reclama al Govern valencià que acate la llei i reconega la legalitat de la denominació de “Català”



Novament, el Tribunal Suprem espanyol ha condemnat la Conselleria d’Educació valenciana per excloure la titulació de Filologia Catalana com a prova suficient per acreditar coneixements de “valencià” als opositors a places docents. Amb aquesta, són ja 19 les sentències (3 del Tribunal Suprem i 16 del Tribunal Superior de Justícia valencià) que reconeixen la validesa de la titulació i, per tant, l’equivalència de les denominacions de “català” i “valencià” per a la llengua pròpia del País Valencià i, per tant, fan fracassar els intents secessionistes de la Conselleria.

El més greu, però, és el fet que un càrrec institucional es nega sistemàticament a acatar les sentències judicials, en un intent de situar-se més enllà de la llei, com si aquesta no obligara a tots els ciutadans en general i als responsables públics en particular.

Davant de la gravetat del fet, Acció Cultural exigeix al Govern valencià i al seu màxim responsable, el president Camps, que impose al Conseller el respecte a la llei i, per tant, l’acatament de les sentències dels tribunals i que, per tant, corregesca la seua política i reconega d’una vegada per totes la legalitat de la denominació de “català” per a referir-se a la llengua pròpia dels valencians i l’equivalència no excloent d’aquesta denominació amb la de “valencià”.

D’altra banda, Acció Cultural estudiarà la possibilitat de denunciar el Conseller per prevaricació i incompliment sistemàtic i reiterat de la legalitat.

Finalment, Acció Cultural afirma la seua voluntat de continuar defensant en tots els àmbits –cultural, social, polític i jurídic- la unitat de la llengua i la legalitat de la denominació de “català”, un fet que compta amb el suport unànim dels àmbits acadèmic i jurídic.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de