El Parlament de Catalunya, dona suport a la ILP Televisió sense fronteres impulsada per Acció Cultural



El PP català també ha votat a favor

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya ha aprovat avui una declaració de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), amb el suport de partits, sindicats i les principals associacions i entitats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, per fer possible la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià.

Amb aquesta declaració, el Parlament de Catalunya reafirma la sòlida base jurídica del projecte de llei que presenta aquesta ILP (que cal recordar que simplement desplega la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, un text de validesa legal en l’Estat espanyol que ja va comptar en el seu moment amb el vot favorable de tots els partits del Parlament espanyol).

Avui, a més, ha quedat evidenciat el creixent aïllament polític de l’actual Govern valencià: el PP català també ha votat a favor d’aquesta declaració i, per tant, amb això, s’ha adherit a la ILP, sumant-se al consens cada vegada més ample a favor d’aquesta iniciativa.

 

 

Text de la declaració:

“El 26 de maig de 2009 va ser admesa a tràmit pel Congrés de Diputats la ILP ‘Televisió sense fronteres: l’espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega’, que té com a objectiu bàsic garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisió autonòmiques realitzades en les llengües incloses en l’àmbit de protecció de la carta europea de les llengües regionals o minoritàries en les altres comunitats autònomes amb les quals comparteixen llengua.

Es tracta d’una iniciativa legislativa que respon a la necessitat d’adaptar el marc legislatiu vigent als canvis tecnològics i d’emissió i distribució de continguts comunicatius que s’estan produint al conjunt de l’estat espanyol. I ho fa en el sentit de vetllar pel compliment de l’article 3.3 de la constitució espanyola, segons el qual ‘la riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció’. Així mateix, és coherent amb els principis que propugna la UE sobre la qüestió a nivell europeu, reflectits entre d’altres en la directiva de serveis de mitjans audiovisuals sense fronteres (directiva 2007/65/CE del Parlament Europeu i el Consell).

El Parlament de Catalunya expressa el seu suport institucional a aquesta iniciativa legislativa popular, considerant la rellevància dels motius que impulsen aquesta ILP per a la promoció i la protecció de la nostra cultura i valorant la conveniència que l’estat intervingui legislativament per garantir amb caràcter general i estable, i amb condicions tècniques i d’intercanvi equiparables, el compliment dels objectius de protecció de les llengües oficials, regionals o minoritàries en la implementació final de la televisió digital.”

Web del Parlament
Notícia a Avui.cat
Notícia a Vilaweb.cat
Televisió sense Fronteres


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de