Acció Cultural presenta l’obra Història de la Ciència dels Països Catalans



El dilluns 14 de juny tindrà lloc la presentació a València del tercer i últim volum de l’obra La ciència en la història dels Països Catalans, dirigida per Joan Vernet i Ramon Parés, i coeditada per Publicacions de la Universitat de València (PUV) i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

 

 

Sinopsi
La Ciència en la Història dels Països Catalans vol. III. De la industrialització a l’època actual descriu el lloc de la ciència i de la tècnica pel que fa als pobles d’aquest àmbit, des del segle X als nostres dies, alhora que aporta una perspectiva sorprenent, en molts casos inèdita. Es tracta d’una edició extensa i rigorosa que només podia fer-se amb la col·laboració d’un gran nombre d’historiadors de la ciència especialitzats en aquest tema, al costat d’arabistes, medievalistes i historiadors dels temps modern i contemporani.

Els autors
Joan Vernet és catedràtic de llengua i literatura àrab a la Universitat de Barcelona.
Ramon Parés ha sigut catedràtic de Microbiologia en la Universitat de Barcelona fins al 1998. Entre 1995 i 2003, a més, va presidir la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

Hi intervindran:
Ramon Parés, codirector de l’obra.
Víctor Navarro, membre del consell editor.
Thomas Glick, autor i doctor Honoris Causa per la Universitat de València.
Joandomènec Ros, vicepresident de  l’IEC.
Josep Lluis Sirera Turó, Vicerector d’Arts, Cultura i Patrimoni de la Universitat de València.

Presentarà l’acte: Juli Peretó, delegat del President de l’Institut d’Estudis Catalans a València i coordinador de l’Espai Ciència. 

Dia: 14.06.2010
Hora  19.00h
Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània – Sant Ferran, 12 – 46001 València – Tel. (0034) 96 315 77 99

Organitza: Acció Cultural del País Valencià, Institut d’Estudis Catalans, Publicacions de la Universitat de València, Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i CAM


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de