Comença el Correllengua 2010 a les comarques de Castelló



Divendres 1 d’octubre arriba la Flama a Castelló

Dijous 30 de setembre comença el Correllengua 2010 per terres castellonenques, amb l’arribada de la Flama a les escoles de Nules i la Vilavella. Divendres 1 d’octubre el Correllengua arriba a Castelló. Al matí, la Flama visitarà un total de 17 escoles: Lluís Revest, Sanchis Yago, Bisbe Climent, Herrero, Censal, Carles Salvador, Isidor Andrés, Soler i Godes, Pintor Castell, Blasco Ibàñez, Bernat Artola, Jaume I, Vicent Artero, Exèrcit, Gregal, Manel Garcia Grau i Isabel Ferrer, mentre que les escoles Joan Ripollés i Gaetà Huguet ho celebraran pel seu compte. I a la vesprada la Flama arribarà als quatre centres del Grau, Elcano, La Marina, l’Illa i El Pinar, així com als col.legis Benadressa, Sant Agustí i Mestre Caballero, que s’incorpora enguany per primera vegada.

 

 

A les 19:30 eixirà la cercavila des de Institut Sos Baynat, amb la Flama del Correllengua acompanyada pel grup de Dimonis Botafocs. Recorrerà els carrers Moncofa, Rafalaefena, plaça Maria Agustina, Major, plaça de la Pau, Gaset, Porta del Sol, Ruiz Zorrilla i avinguda del Rei, fins a l’estàtua de Jaume I. Durant el trajecte agafaran el relleu de la torxa alumnes dels instituts Sos Baynat, Penyagolosa i Ribalta; les AMPA dels col.legis Lluís Revest, Sanchis Yago, Bisbe Climent, Isabel Ferrer i Censal; els xiquets i xiquetes de les escoles La Lluna i Infantil de la UJI; el Centre Excursionista; els sindicats CCOO i Intersindical Valenciana; les formacions locals del PSPV-PSOE, BLOC, Iniciativa, EUPV i ERPV, així com l’asociació cultural La Nau.

En arribar a l’estàtua, es llegirà el manifest del Correllegnua 2010, que anirà a càrrec de la que va ser Reina de les Festes de la Magdalena 1996 Isabel Garcia Mañà i, a continuació, tindran lloc les ofrenes a Jaume I i la Senyera a càrrec dels col.legis i entitats participants, finalitzant l’acte amb la interpretació de la Muixeranga a càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de