Inauguració de l’Espai Lleida



El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert i el president d’Acció Cultural del País Valencià inauguren l’Espai Lleida

Després de l’èxit de l’Espai Illes Balears, Acció Cultural del País Valencià i la Diputació de Lleida signaren ahir  a l’Octubre CCC un conveni de col·laboració per crear l’Espai Lleida a València.

Aquest conveni servirà per a dur la realitat cultural, econòmica i social de les nostres terres de ponent a València, amb una extensa programació d’activitats que inicialment tindran lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i posteriorment podran estendre’s al conjunt de les comarques valencianes mitjançant la nostra xarxa de casals i delegacions locals i comarcals.

 

 

Alhora, es fomentarà l’aproximació dels valencians a les comarques lleidatanes, les quals destaquen pel seu patrimoni paisatgístic, artístic, cultural i econòmic. 

La signatura del conveni es va emmarcar en el context d’una jornada completa de treball. La delegació de Lleida, formada per 18 persones (el president de la Diputació i la seua cap de gabinet, un representant de cada partit polític amb representació a la Diputació, i diversos membres del món econòmic i social lleidatà, entre les quals el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó; de la secretària general de la Federació de Comerç de Lleida, Maria Rosa Armengol; del degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Lleida, Pere Enciso; i del director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Albert Turull), va arribar a València a les 12 h. i va tenir diverses reunions de treball amb els responsables d’Acció Cultural i del món econòmic i social valencià.

L’acte  públic  d’inauguració  de l’Espai Lleida va tindre lloc ahir a l’OCCC i va comptar amb  els parlaments d’Eliseu Climent, president d’ACPV; David Mahiques alcalde de Quatretonda  (població de la Vall d’Albaida agermanda amb el municipi lleidatà de Benavent de Segrià); i del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert. L’acte va ser un èxit d’assistència , amb la planta baixa de l’Octubre plena de gom a gom, i va cloure  amb una degustació de productes gastronòmics de Lleida i amb el concert dels grups El Petit de Cal Eril (de les terres de ponent) i Amanida Peiot (valencià).

Notícies relacionades: Vilaweb, Avui+El Punt, Europa Press València , Europa Press Lleida, Diputació de Lleida, Bondia.cat, Ràdio Catalunya, El País, 20minutos, ADN, Ara Ponent, Segre.com, Directe.cat, Diari de Lleida


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de