17 de febrer – 17 de maig. 3 mesos de mobilitzacions ciutadanes per TV3



El passat 17 de febrer la Junta Directiva d’ACPV va haver de tallar les emissions de TV3 al País Valencià per l’amenaça de noves multes per part del govern del Sr. Francisco Camps. Amb motiu del tall de les emissions s’han produït tot tipus d’accions i continuen produïnt-se, per part de la societat civil que ha donat resposta a aquesta nova agressió al nostre poble.

Així doncs, des d’aquell fatídic dia milers de ciutadanes i ciutadans d’arreu dels Països Catalans han mostrat el seu suport a la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià:

Al carrer, a través de més de 70 concentracions i manifestacions que des del dia 18 de febrer s’han produït a: Alacant, Albalat de la Ribera, Alcoi, Algemesí, Barcelona, Benigànim, Borriana, Castelló, Corbera, Cullera, Dénia, Elx, Falset, Gandia, Girona, L’Alcúdia, Llíria, Manresa, Montserrat, Morella, Nules, Oliva, Ontinyent, Pedreguer, Pego, Polinyà, Quartell, Reus, Sabadell, Sueca, València, Vila-real, Vilafranca, Vilanova i la Geltrú, Vinaròs, Xàtiva, Xodos…

A les xarxes socials, i en particular Twitter, que han  estat determinants a l’hora de marcar l’agenda informativa dels mitjans sobre l’apagada del senyal de TV3 al País Valencià, tal i com revela l’informe elaborat per Media.cat que assenyala que els punts de més intensitat del hashtag #sensesenyal, impulsat pel diari digital Vilaweb i que en el seu moment més àlgid (divendres 18 de febrer a les 12h) va arribar a suposar el 0,05% del tràfic mundial de Twitter, han precedit els períodes de màxima intensitat informativa de TV3, el canal 3/24 i Catalunya Ràdio. L’informe constata en les seves conclusions “que la pressió ciutadana a la xarxa té conseqüències directes en el tractament dels temes d’interès social, i que els mitjans són permeables a les seves dinàmiques”.

A les webs i blogs que varen romandre durant 24 hores sense senyal el 18 de febrer i que es solidaritzaren amb ACPV el passat 12 de maig per ajudar a l’entitat a fer front al pagament de les multes. Podeu consultar el llistat a la pàgina web d’ACPV.

A les universitats, on a més de concentracions convocades per part dels estudiants han hagut adhesions institucionals de suport a la continuïtat de TV3 al País Valencià i a ACPV (Xarxa Vives d’Universitats, Universitat de València i Consell de Direcció de l’UJI)

Als mitjans de comunicació, a través de més d’un centenar d’articles d’opinió publicats i de l’editorial conjunta del 12 de maig que diversos mitjans publicaren (El Temps, els diaris AvuiEl PuntEl 9 Nou o el Diari de Balears, l’Associació Catalana de la Premsa en Català i diaris digitals com són VilawebNació Digital.catDirecteCrònica.cat o Tribuna.cat, entre d’altres.) i que podeu trobar a la pàgina web d’ACPV.

A les institucions a través de la presentació de mocions i declaracions en suport de la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià i demanant la retirada de les multes a ACPV. Mocions que s’han presentat  alsajuntaments valencians com: Algemesí, Ares del Maestrat, Benicàssim, Benissa, Burjassot, Castelló, Dénia, Gandia, L’Alcúdia, Nules, Oliva, Onda, Orpesa, Pedreguer, Simat de la Valldigna, Sueca, Vila-real, Xixona… I alsajuntaments catalans com: Barcelona, Manresa, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Sabadell, Sallent, Vilafranca del Penedès… .A les diputacions com la de Castelló i Lleida i als Parlaments dels Països Catalans.   Mocions presentades per la majoria dels partits polítics i aprovades en algunes institucions per unanimitat (cas de la Diputació de Castelló). I també a través de concentracions i accions davant les Corts Valencianes.

A les Festes, amb accions a la Mascletà de les Falles de València i a les Festes de la Magdalena de Castelló.

I amb la gran Manifestació del 16 d’abril a València, on 100.000 persones ompliren els carrers de València i on comptàrem amb la inestimable col·laboració de Carles Santos, Feliu Ventura i Lluís Llach. Podeu descarregar-vos l’àlbum fotogràfic de la manifestació per 3€.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de