ACPV denuncia la política antivalenciana del President Camps i el Conseller Font de Mora



La insistència en aquesta línia política farà augmentar la mobilització ciutadana i l’erosió electoral del PP 

L’anunci fet avui pel Conseller d’Educació Font de Mora d’eliminar les anomenades “línies en valencià” en l’ensenyament públic significa una nova agressió a la llengua i la cultura dels valencians. Amb aquesta mesura, el President Camps i el Conseller Font de Mora insisteixen en la línia política que ha provocat una creixent mobilització ciutadana i la primera erosió electoral del PP en unes eleccions autonòmiques, una línia caracteritzada per la censura, l’autoritarisme i el més profund antivalencianisme.

En una Europa cada vegada més globalitzada i plurilingüe, pretendre tancar televisions públiques o acabar amb l’ensenyament en llengua pròpia són mesures que van contra la direcció de la història i contra l’opinió majoritària de la societat. A més, en el nostre cas, són iniciatives que ataquen també la qualitat: tothom sap que TV3 és la televisió de més qualitat en la nostra llengua, com també ho són les anomenades “línies en valencià” dins del conjunt de l’ensenyament.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) entén que el Conseller encara és a temps de rectificar i no aplicar una mesura que sap que provocarà el rebuig de la comunitat educativa i dels sectors socials compromesos amb la llengua i la cultura i amb un ensenyament de qualitat i, conseqüentment, tensió social i mobilització ciutadana.

Per tot això, ACPV insta al Conseller i al President a no executar l’amenaça i, contràriament, a fer una aposta clara i decidida a favor de l’ensenyament en català, públic i de qualitat, atenent als criteris i propostes dels professionals del sector educatiu i a l’exigència de promoció de la llengua pròpia dels valencians. 

Notícies relacionades: VilawebTribunaDirecteValencianisme.comAndorra DirecteLlibertat.catEuropa PressLevante-emvLa InformaciónLa VanguardiaADNABC20 Minutos


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de