La Federació Llull referma a Girona el seu compromís conjunt


Jaume Mateu, president d’OCB, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium i Carles Solà membre de la Junta Directiva d’ACPV

La Federació Llull, integrada per Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear, ha organitzat aquest dissabte 18 de juny diverses activitats populars per commemorar els 300 anys de l’entrada de les tropes borbòniques a la ciutat de Girona. Els actes, enmarcats en la campanya ‘300 anys. Caminant cap al futur’ han aplegat gironins i socis de les entitats organitzats que s’han desplaçat a Girona amb motiu dels actes i de l’assemblea d’Òmnium Cultural.

La visita guiada per la Girona del segle XVII i XVIII ha anat a càrrec acompanyada d’una recreació històrica a càrrec dels Miquelets de Catalunya. Els parlaments de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium, Jaume Mateu, president d’OCB i Carles Solà membre de la Junta Directiva d’ACPV, ha posat punt final als actes, recordant la importància d’aquesta commemoració i sobretot del treball conjunt que referma la lluita pels propis drets i la construcció d’un futur en llibertat. La Federació Llull ha fet una valoració molt positiva de tota la jornada i confirma el seu compromís de seguir treballant per defensar la cultura, la llengua i el país de tots els territoris de parla catalana.

En aquest sentit, la campanya ‘300 anys. Caminant cap al futur’ ja té la seva parada programada de cara el 2012, Palma, on també s’hi faran activitats amb l’objectiu de mostrar la unitat dels territoris que formen els anomenats Països Catalans, així com reivindicar un model social, lingüístic, cultural i polític pels mateixos que garanteixi la pervivència dels trets culturals i nacionals comuns.

300anys-girona002


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de