X aniversari del Casal de Crevillent



El primer dia de juny de fa deu anys, després d’una temporada de condicionament de la nostra seu social, inauguràvem, amb la presència de més de 400 persones, el Casal Jaume I de Crevillent, una iniciativa d’Acció Cultural del País Valencià per a la nostra localitat i la seua comarca, que treballa per a recuperar i potenciar la nostra cultura i la nostra llengua i, en definitiva, tots els nostres senyals d’identitat com a poble. 

Aquest projecte és una realitat de la qual el poble de Crevillent ha pogut presenciar i gaudir al llarg dels anys. Amb una dècada de vida, el Casal ha organitzat un munt d’activitats, com ara conferències, concerts de música en valencià, presentacions de llibres, passes de vídeo, exposicions, lectures públiques del Tirant lo Blanc, excursions, reforestacions a la serra, Jornades Gastronòmiques, Aplecs de Dolçainers i Tabaleters del Sud (conjuntament amb CCOO), fogueres de Sant Joan, escenificacions teatrals, el Correllengua i moltes altres iniciatives.  

És per aquesta raó que, com cada any, hem decidit reunir-nos el proper divendres 1 de juliol per tal de celebrar aquest nostre desé aniversari, que també volem fer vostre i de tota la societat civil de Crevillent. Els actes del X Aniversari començaran a les 20:00 hores a la Casa de la Cultura de Crevillent, amb el Lliurament dels Premis Jaume I-Casal de Crevillent 2011 i posteriorment comptarem amb l’actuació del prestigiós cantant de música d’arrel valenciana, Pep Gimeno “Botifarra”. Tot seguit, a les 22:00 hores, celebrarem el tradicional Sopar d’Aniversari a la seu del Casal. Les entrades, tant per al concert com per al sopar, costen 6 euros (els menors de 18 anys podran adquirir una entrada de 6€ per a assistir a ambdós actes). Per tal de confirmar l’assistència poden telefonar al número 678117544, enviar un correu a crevillent@acpv.cat o personar-se al mateix Casal per retirar les entrades, de dimarts a divendres, de 19:00 hores a 22:00 hores. 

Enguany, la Junta Gestora del Casal Jaume I de Crevillent ha decidit atorgar els X Premis Jaume I–Casal de Crevillent a: 

–       Club Atletisme Crevillent,

per la seua important tasca de foment i dinamització de la pràctica de l’esport entre la gent de Crevillent i el seu continu i demostrat esperit de superació de tots els seus components. 

–       Associació de Veïns i Veïnes “Penyeta Reona”,

pel seu treball de cohesió social dins l’ambit veïnal i cultural al barri dela Saluti a la nostra ciutat en general, i que ha dut a terme durant més de tres dècades.  

–       Colla Ecologista-Cultural “El Campanà”,

per la seua reconeguda lluita en defensa del territori i de la cultura de Crevillent; per difondre tot un seguit de valors ambientals i culturals necessaris entre la societat civil local. 

–       Professors Vicent-Josep Pérez i Navarro i Maria Jesús Navarro i García,

per la tasca anònima i solvent de recerca, recuperació, divulgació i dignificació de la tradició oral i la cultura popular en valencià, així com per la seua reconeguda lluita en defensa de la nostra llengua i cultura catalanes.

 

Notícies relacionades: Información

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de