La música en català sona en solidaritat amb les multes per TV3


pancarta

La quarta edició del Jovestiu, organitzat per Joves d’Acció, omple la Casa de la Cultura de Burjassot

Set hores de música i sis grups en català han omplert l’escenari de la Casa de la Cultura de Burjassot amb propostes musicals que han anat des de les canços d’Obrint Pas, que ha interromput la seua gira internacional per actuar de manera dessinterassada, fins el rap contudent de Los Chikos del Maíz que han aprofitat aquest festival solidari per presentar el seu darrer disc Pasión de Talibanes.

Festival solidari

La idea del Jovestiu Solidari naix per part dels Joves d’Acció arran de la imposició de les multes per part de la Generalitat Valenciana. Des de l’executiva de Joves d’Acció i juntament amb membres de la Plataforma Sense Senyal, nascuda arran del tancament de TV3 al País Valencià el passat 17 de febrer, es plantegen parlar amb els nostres músics, que sempre han estat al costat de la nostra llengua i cultura, per tal de veure si estarien disposats a actuar en un concert per recaptar diners per a fer front al pagament de les multes. En veure la bona predisposició per part dels grups de música valencians -cal dir que s’oferiren molts grups-, però per problemes d’horari, es va haver d’escollir. Llavors es decideix convertir la quarta edició del Jovestiu, aprofitant el nom que ja té, en el Jovestiu Solidari amb ACPV.

Des de Joves d’Acció es vol agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot per cedir l’Auditori de la Casa de la Cultura; dels grups que han actuat (Andreu Valor, Pau Alabajos, Obrint Pas (en acústic), Malnom, Los Chikos del Maíz i Sva-ters; la productora Pro21 per la gestió del concert.; i molt especialment a tot el públic assistent que s’ha solidaritzat amb ACPV en un temps que no és fàcil atesa la situació econòmica actual.

Quarta edició del Jovestiu

El Jovestiu va nàixer el juliol del 2008 com una iniciativa de Joves d’Acció, secció juvenil d’Acció Cultural del País Valencià per promoure els grups de música en català. És per això que des d’un primer moment es va concebre com un festival en el qual actuaren grups ja consolidats i de reconegut prestigi del panorama musical català i d’altres llengües amb les formacions musicals dels Països Catalans que es pretén promoure.

Així doncs, hem de destacar que el Jovestiu va estretament lligat amb l’Amplifica’t, concurs de música en català organitzat per Joves d’Acció.

El que diferencia el Jovestiu d’altres festivals d’arreu dels Països Catalans és la selecció dels grups que es promouen. Després de la primera edició i atesa la gran quantitat de formacions joves musicals existents i amb molta qualitat, ens haguérem de plantejar una forma de seleccionar els diferents grups per tal de promocionar-los de forma justa, i és per això que naix l’Amplifica’t. Així al Jovestiu sempre actua un grup que prèviament ha estat seleccionat a un concurs.

Els grups que han actuat a les edicions anteriors del Jovestiu són:

I Edició del Jovestiu (Oliva, juliol de 2008): 
El Corredor Polonés, Desgavell i la Gossa Sorda. 

II Edició del Jovestiu (Godella, juliol de 2009): 
Els Pets, Banda Bassotti, Betagarri, Gàtaca i Arthur Caravan (segon guanyador de l’Amplifica’t ) 

III Edició del Jovestiu “Any Borja (Gandia, juliol de 2010) 
Lilit i Dionís (Segon Guanyador de l’Amplifica’t) 
Make Some Are Us (Segon Guanyador de l’Amplifica’t)
Quimi Portet 
La Gossa Sorda

 

Fotos Ismael Sanchis

Pau Alabajos

Sva-ters

Los Chikos del Maíz

Obrint Pas

Malnom

Los Chikos del Maíz

Andreu Valor


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de