Els col·legis comencen a enviar les primeres Auques del Concurs de Dibuix amb motiu del Correllengua 2011



Amb motiu del Correllengua 2011 en homenatge a Enric Valor i a Manuel Sanchis Guarner en el centenari del seu naixement, ACPV per primera vegada ha organitzat un concurs de dibuix per als alumnes d’infantil i primària de les escoles del País Valencià. El concurs consisteix a il·lustrar l’Auca del Correllengua 2011. Auca que en els darrers anys ha il·lustrat el dibuixant i humorista Joan Montañés Xipell.  I que en aquesta ocasió per tal d’ incrementar la participació i implicació dels alumnes dels nostres centres es va decidir fer aquest concurs que finalitzarà el 28 d’octubre.

Les primeres auques que han arribat han estat les dels centres: Escola de l’Orxa i el CP Pare Català de València. Els centres poden participar de manera col·lectiva o de manera individual, així tenim que en el cas de l’Escola de l’Orxa ens han presentat una Auca col·lectiva realitzada per tots els alumnes del centre. Així  podem observar els diferents nivells educatius, ja que les primers vinyetes estan fetes pels alumnes de 3 anys i les últimes pels d’11.  En el cas del CP Pare Català els alumnes han participat de manera individual. A més, volem destacar el vídeo-auca que han realitzat des del CEIP Luis Vives de Silla. Un vídeo on els alumnes han interpretat cadascuna de les 12 vinyetes que conformen l’Auca.

El veredicte es farà públic a la pàgina web d’ACPV (www.acpv.cat) el dia 7 de Novembre de 2011 coincidint amb la Commemoració de la signatura del Tractat dels Pirineus i amb el final del Correllengua que tindrà lloc el dia 5 de novembre a Perpinyà. Tractat signat per Felip IV de Castella i Lluís XIV de França i que va suposar la cessió a l’Estat francés del comtat del Roselló i d’una part de la Cerdanya.

La data i el lloc del lliurament del premi, consistent en un lot de llibres seran comunicats oportunament en la web d’ACPV.

Levante-emv: L´Auca més participativa



Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de