Acció Cultural presenta la seua Secció d’Ensenyamentjornada1-manifestiintencionsLa Secció agrupa professors i professores de secundària que són socis d’ACPV 

Des de la seua fundació, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha dedicat part dels seus esforços a «Promoure l’estudi i el foment de la llengua pròpia del País Valencià, la llengua catalana», com diuen els seus estatuts, amb iniciatives tals com els Cursos Carles Salvador de llengua (que han format més de 10.000 professors), la reclamació del requisit lingüístic en la funció pública, els recursos jurídics a favor de la unitat de la llengua, la promoció de l’ús social amb diferents campanyes, l’impuls a la música en català amb els concursos Tirant de Rock i Amplifica’t,  les mobilitzacions com el Correllengua, fins les Rutes literàries que oferim actualment, han estat moltes les iniciatives en favor de la salut del valencià, el nostre català.

Al mateix, ACPV sempre ha comptat amb un nombre important de socis que treballen com a professors, particularment en l’àmbit de l’ensenyament secundari, que fa temps que reclamen a l’entitat de fer un pas endavant i crear una Secció específica dins de l’entitat que els agrupe i alhora els permeta de dissenyar un pla de treball davant la successió d’atacs que pateix la nostra llengua en tots els àmbits, però molt particularment en l’àmbit de l’ensenyament, que no només responga a aquestes agressions sinó que també plantege reptes i objectius en positiu.

En aquest sentit, ACPV ja fa mesos que va crear la Secció d’Ensenyament, dirigida per una coordinadora permanent formada per una dotzena de professors i professores, un dels membres de la qual (Tomàs Llopis) va passar a formar de la Junta Directiva d’ACPV com a responsable de la coordinació del treball de la Secció d’Ensenyament amb les línies generals de l’entitat. Ara té lloc el següent pas, amb la primera jornada pública de presentació de la Secció, que tindrà lloc demà dissabte 29 d’octubre a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània amb la participació d’un centenar de professors i professores de València i les comarques de l’àrea metropolitana. Posteriorment tindran lloc altres jornades comarcals per a la progressiva implantació territorial de la Secció.

La Secció d’Ensenyament d’ACPV, a més, ha dissenyat un primer pla de treball, que consta de 7 punts o objectius:

1.- Complir un paper de clarificació i afirmació ideològica, en la línia dels valors que defineixen ACPV i de la motivació del professorat en aquest sentit.

2.- Ser un instrument de qüestionament de la realitat actual de l’ensenyament i d’impuls de la renovació pedagògica des d’una perspectiva àmplia, moderna i ambiciosa.

3.- Oferir una estructura de suport al professorat en el sentit d’informació, contactes i assessorament jurídic.

4.- Projectar-se més enllà de la comunitat educativa amb la intenció de teixir complicitats.

5.– Impulsar la relació de la comunitat educativa –i particularment dels joves- i dels agents culturals en general amb la resta de territoris de la nostra àrea lingüística.

6.- Col·laborar amb totes les organitzacions, entitats i institucions de qualsevol àmbit i marc territorial amb les quals compartim l’objectiu de promoció de la llengua i cultura catalanes.

7.- Traduir aquests criteris generals, d’una banda en un nou impuls a la Secció d’Ensenyament d’ACPV com a instrument per assolir els objectius fixats, i de l’altra en l’encetament d’un programa de treball que contemple, entre d’altres, les següents fites més o menys immediates:

  • el disseny d’un Congrés sobre “Llengua, Educació i Tecnologia” com a primer pas envers la fita d’un Congrés d’Ensenyament Secundari obert als Països Catalans;
  • la creació d’un grup d’opinió que publique regularment articles en la premsa en paper i en format digital;
  • la commemoració del 20è aniversari de la mort de Joan Fuster.

 

Programa Jornada 1


Etiquetes: ensenyament

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de