L’ACV Tirant lo Blanc lliurà els seus premis a La Nit del Tirant



L’Octubre – CCC fou el passat dissabte 26 de Novembre l’escenari de la celebració del 20é aniversari del Tirant lo Blanc.

Enrere han quedat dia i mig de tertúlies, conferències, debats i reflexions sobre l’actualitat i el futur del nostre país. I per a celebrar aquests vint anys de servei al poble valencià, l’entitat organitzà una festa en què, a més, atorgà diversos guardons.

Al llarg de la nit s’homenatjà la trajectòria civicocultural d’ Acció Cultural del País Valencià, que va rebre, en la persona del seu president, Eliseu Climent, el premi Francesc de Vinatea a l’acció cívica valenciana, en reconeixement als 40 anys de treball, dedicació, lluita i reivindicació pel nostre país.

L’ACV Tirant lo Blanc atorgà també el premi Joan Baptista Basset a l’acció valencianista de base al professor de Psicologia, Ferran Suay, pels treballs tan reeixits en l’àmbit del comportament lingüístic, ben últils per a superar la sumissió lingüística.

Així mateix, la celebració va ser el marc en què es lliurà el premi del I concurs d’Idees per a fomentar l’ús del valencià, una iniciativa posada en marxa precisament enguany per a commemorar les dues dècades de l’associació, i en què han participat una vintena de treballs. El projecte guanyador, «El valencià als establiments comercials de la Ciutat de València», és obra de les estudiantes de la Universitat de València, Marina Mayor, Mercé Marqués i Marina Mulet. El jurat va agrair l’alt grau de participació i de qualitat de la major part dels treballs.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de