Acte intolerable contra un defensor de la llenguaAcció Cultural denuncia la persecució i comiat del tècnic de normalització lingüística de l’Ajuntament de Dénia, Josep Andrés Torres.

El tècnic va informar, a petició d’un regidor, sobre la situació d’incompliment de la normativa vigent en matèria de llengua i ha estat sancionat amb una suspensió de treball i sou que en ser interí implica la pèrdua definitiva del lloc de treball.

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament de Dénia desmantella l’oficina de normalització lingüística, que queda ocupada per un administratiu sense la capacitació tècnica corresponent.

Així, l’Ajuntament de Dénia, completa la seua acció contra la llengua catalana, ja que prèviament havia derogat els aspectes més importants del reglament municipal de normalització lingüística i havia suprimit l’exigència de coneixements de valencià per als treballadors municipals.

L’actuació contra Josep Andrés Torres és una manifesta represàlia per la seua defensa de la llengua i la seua actitud de fermesa, dignitat i integritat, atés que aquest tècnic, més enllà de les excuses que han adduït des de l’ajuntament per iniciar l’expedient sancionador contra ell, havia recorregut judicialment la supressió del requisit lingüístic duta a terme per l’ajuntament.

Acció Cultural del País Valencià se solidaritza amb Josep Andrés Torres i fa una crida als ciutadans de Dénia i a tots els seus socis i simpatitzants perquè exigesquen a l’Ajuntament de Dénia que anul·le la sanció injustament imposada a Josep Andrés Torres i que siga immediatament readmés al seu lloc de treball amb tots els drets que li corresponen. 

 

Notícies relacionades: El Punt AvuiEuropa PressLa InformaciónLas ProvinciasLevante-emvNació Digital – 20 Minutos


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de