Antoni Royo i Manuel Carceller rebran demà el premi Socarrat Major 2012Manuel Carceller i Antoni Royo, representants d’Acció Cultural i activistes de llarga trajectòria, han estat distingits amb el premi Socarrat Major 2012, que atorga l’Associació Cultural Socarrats, de Vila-real. 

Comunicat de premsa de l’AC Socarrats

Demà dissabte, al llarg d’un sopar que començarà a les 20,30h, Manuel Carceller i Antoni Royo rebran el premi Socarrat Major 2012 en la seua XIX edició. L’acte se celebrarà als salons del restaurant El Molí i comptarà amb les intervencions de l’escriptor Joan Francesc Mira, que farà la glossa dels premiats, Maribel Castillo, presidenta de l’AC Socarrats, i dels mateixos guardonats.

El premi ha volgut valorar enguany “el compromís cívic dels dos activistes, els quals, sovint des de l’ombra, han dedicat tota una vida a la reivindicació del nostre país, la nostra cultura i la nostra llengua”, segons la presidenta de l’entitat, Maribel Castillo. En edicions precedents, han estat premiats escriptors com Isabel Clara Simó o Enric Valor, músics com Maria del Mar Bonet, Pasqualet de Vila-real o Raimon, entitats com la UJI o l’Institut d’Estudis Catalans o filòlegs com Vicent Pitarch.

Manuel Carceller Safont va nàixer a Castelló el 21 de març de 1964-. És llicenciat en Filologia per la Universitat de València i ha estat professor de valencià i membre de la Junta Qualificadora d’Ensenyament en valencià. Ocupa des de fa 10 anys el càrrec de delegat a Vila-real d’Acció Cultural, com a coordinador del Casal que l’entitat té en aquesta població. Especialista en estudis sobre la basílica del Lledó, ha guanyat en diferents ocasions els premis que convoca la Confraria del Lledó pels seus estudis sobre el segle XIX, uns treballs que ha reunit en un llibre que està a punt de publicar-se. Recentment, ha coordinat un llibre sobre les festes populars de Castelló. És col.laborador dels diaris Mediterráneo, Levante de Castelló i el Mundo-Castelló al Dia, on ha publicat estudis sobre tradicions castellonenques i sobre les festes de la Magdalena, així com també sobre pirotècnia.

Antoni Royo Pérez va nàixer a Castelló el 8 d’octubre de 1954. És llicenciat en Filosofia i Lletres, secció d’Història, per la Universitat de València. Des de l’any 1977 treballa com a delegat a Castelló d’Acció Cultural del País Valencià. Va col.laborar amb els Aplecs de la Plana que van tenir lloc a Vila-real els anys setantes del segle passat i igualment en el programa radiofònic “Nosaltres els Valencians”, de Ràdio Popular de la Plana. Amb el pseudònim de “Jordi Querol” ha publicat diferents novel.les de temàtica històrica, policiaca i de ciència-ficció, així com una biografia de Joan Baptista Basset, el líder maulet de la Guerra de Sucessió. És col.laborador dels diaris Mediterráneo i Levante de Castelló en temes de pirotècnia durant les Festes de la Magdalena.

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de