Els aforismes de Joan Fuster, de mare didàctica i pare raonableDemà dijous 14 de juny a les 19:00h a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània la Secció d’Ensenyament d’ACPV continua amb el cicle de conferències sobre la figura de Joan Fuster en el 50é aniversari de la publicació de ‘Nosaltres els valencians‘ amb aquesta conferència a càrrec d’Isidre Crespo on ens parlarà dels aforismes en l’obra de Joan Fuster.

Isidre Crespo és Llicenciat en Ciències de l’Educació i en Filologia Catalana. És catedràtic de Valencià. Llengua i Literatura, de Batxillerat. Actualment, Director del Centre Carles Salvador, d’Acció Cultural del País Valencià. 

Ha coordinat i produït llibres de text i impartit cursos de reciclatge per al professorat. És autor de propostes didàctiques i d’algunes introduccions per a llibres de lectura.
Al voltant de Joan Fuster, ha elaborat una “PROPOSTA DIDÀCTICA: L’assaig, entre la literatura i la raó”, i treballs d’investigació: “Els aforismes, un dels encunys francesos de Joan Fuster”, “Fuster i el jo, un estudi dels seus articles de premsa. Les minúcies autobiogràfiques de Joan Fuster”, “Joan Fuster, un univers de literatures”, “Joan Fuster, un escriptor de conversa”, “Joan Fuster, un amic de les arts”. I en té publicats quatre llibres: Raons i paraules, (1999), Joan Fuster: Aforismes (2000), De Fuster a Pla, amb camí de tornada (2002), i un llibre d’entrevistes, Joan Fuster, De viva veu (2003). Amb l’aforista Joan Guasp, posà en marxa, a Mallorca, el Museu Internacional de l’Aforisme (2002).

Presenta l’acte Tomàs Llopis i Guardiola (Beniarbeig –la Marina Alta–,1954). Ha col·laborat com a crític i traductor de poesia en diverses publicacions d’orientació literària, com ara L’Aiguadolç, Serra d’Or o Canelobre.
Ha publicat llibres de caire didàctic de llengua i literatura catalanes per a l’ensenyament secundari i ha estat antologat com a narrador en Nou narradors de la Marina (1990) i com a poeta en Antologia poètica de la Marina Alta (1997). Ha obtingut el premi Iaraní (Gandia, 1996), el “25 d’abril de poesia” (Benissa, 1999) amb Palau de cendra (Ed. Columna, 2000) i el “Joan Climent” de poesia (Gandia, 2002). Ha estat finalista del “II Concurs on line de relats de ficció en llengua catalana (2000)”. Ha traduït al català el poemari de Satish Gupta La lluna fugissera (Edicions Bromera, 2001). És autor en col·laboració amb David Trallero Llibre de la Banda: 75 anys de la Unió Musical de Beniarbeig (2001). Darrerament ha publicat dos llibre de narrativa infantil: El rei cec (2005) i Lluc (2006), i un poemari, Sospirs de Babel (2006).
També participa com a recitador en muntatges poètico-musicals.
Actualment resideix a Pego on és catedràtic a l’I.E.S. “Enric Valor”.

Bíptic del cicle en format PDF


Etiquetes: ensenyament

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de