Les 21 universitats de la Xarxa Vives fan un homenatge a Eliseu Climent


ecliment fotopratsicamps

Jordi Pujol farà la laudatio al president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)

Demà divendres 13 de juliol, a les 12,30 h., a la Universitat de Vic, tindrà lloc l’acte d’homenatge universitari a Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), organitzat per les 21 universitats del País Valencià, Catalunya, Balears, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya que formen la Xarxa Vives. L’homenatge clourà amb el lliurament de la medalla d’honor de la Xarxa Vives a Climent “en reconeixement a una vida de treball en la promoció del a cultura catalana”.

El M. Hble. Sr. Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya, farà la laudatio o discurs de presentació de l’homenatjat.

L’acte començarà amb el parlament del rector de la Universitat de Vic i president del a Xarxa Vives, Sr. Jordi Montaña, i el lliurament dels premis de comunicació científica. També tindrà lloc un homenatge universitari a Maria Antònia Canals, per la seua dedicació a la renovació pedagògica.

L’acte esdevé un reconeixement de les autoritats acadèmiques a la persona d’Eliseu Climent i, en ell, a la tasca de l’entitat que presideix i de la generació que ha fet possible el procés de retrobament del País Valencià amb la seua identitat després de la llarga nit del franquisme. En aquest sentit, Acció Cultural ho entén com un estímul per a continuar el nostre treball en favor de la llengua i cultura catalanes i d’afirmació de la identitat dels valencians, i per posar les bases per avançar noves passes en aquesta direcció.

Així mateix, Acció Cultural agraeix al president Pujol el gest d’haver assumit la presentació de l’homenatjat, pel que significa de complicitat i reconeixement implícit.



Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de