Fuster al Casal de la Vall d’Albaida de la ma d’Isidre Crespo



Els aforismes de Joan Fuster: de mare didàctica i pare raonable. 

Divendres 19 d’octubre a les 20h. Xerrada a càrrec d’Isidre Crespo. Presentació a càrrec de Josep Sanchis

Aquest any és el 50è aniversari de l’edició de Nosaltres, els valencians, i el 20è de la mort de l’assagista suecà. Un any molt important per a ACPV,  ja que Fuster en va ser el primer president. 

 

Per això des del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida-ACPV vos proposem aquesta xerrada a càrrec d’Isidre Crespo per aprofundir en la figura de Fuster a partir dels seus aforismes. 

Isidre Crespo és Llicenciat en Ciències de l’Educació i en Filologia Catalana. És catedràtic de Valencià. Llengua i Literatura, de Batxillerat. Actualment, Director del Centre Carles Salvador, d’Acció Cultural del País Valencià. Ha coordinat i produït llibres de text i impartit cursos de reciclatge per al professorat. És autor de propostes didàctiques i d’algunes introduccions per a llibres de lectura. Al voltant de Joan Fuster, ha elaborat una “PROPOSTA DIDÀCTICA: L’assaig, entre la literatura i la raó”, i treballs d’investigació: “Els aforismes, un dels encunys francesos de Joan Fuster”, “Fuster i el jo, un estudi dels seus articles de premsa. Les minúcies autobiogràfiques de Joan Fuster”, “Joan Fuster, un univers de literatures”, “Joan Fuster, un escriptor de conversa”, “Joan Fuster, un amic de les arts”. I en té publicats quatre llibres: Raons i paraules, (1999), Joan Fuster: Aforismes (2000), De Fuster a Pla, amb camí de tornada (2002), i un llibre d’entrevistes, Joan Fuster, De viva veu (2003). Amb l’aforista Joan Guasp, posà en marxa, a Mallorca, el Museu Internacional de l’Aforisme (2002).


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de