El Suprem dóna la raó a Acció CulturalAcció Cultural del País Valencià (ACPV) valora molt positivament la sentència del Tribunal Suprem sobre el recurs de la nostra entitat a la primera multa per les emissions de TV3 al País Valencià.

En primer lloc, el Tribunal Suprem confirma el que la nostra entitat sempre havia afirmat: que el Govern valencià mai no ha tingut autoritat per a sancionar-nos. Tal com diu la sentència

 

“La asociació sancionada no asumía las funciones propias de un ‘operador audiovisual’, siendo un mero retransmisor, sin más, de los programas televisivos del verdadero operador público.

No concurría, pues, la carencia de título habilitante de les emisiones televisivas originarias. Y tampoco ha quedado demostrado que la utilización de las frecuencias efectivamente empleadas para la ‘reemisión’ en parte del territorio valenciano se hiciera a costa de las asignadas a las televisiones cuyo título habilitante correspondía atribuir a la Generalidad Valenciana”

La primera conseqüència pràctica d’això és que el Govern valencià està obligat a retornar l’import íntegre d’aquesta primera multa (300.000 €) més els interessos devengats. Aquest retorn implica un procés lent, que previsiblement durarà mesos, però que és inexorable.

En segon lloc, el Tribunal Suprem va més enllà i afirma literalment que

“La difusión de aquellas emisiones televisivas más allá de los límites territoriales de la Comunidad Autónoma de Cataluña era y es sin duda lícita”

En aquest sentit, apunta que

“el criterio constante del legislador […] era y es favorable a que la fragmentación inherente al sistema de competencias autonómicas en materia audiovisual, con eficacia limitada a su propio territorio, no impida a quienes habitan en él la recepción de programas procedentes de otros. Sin embargo, el instrumento previsto al efecto […] se ha demostrado insuficiente”.

És a dir, que l’emissió de TV3 al País Valencià és una activitat lícita, però que aquesta necessita d’una reforma legislativa que li done suficient cobertura legal (i en aquest sentit, el Tribunal esmenta la ILP “Televisió sense Fronteres” com a una de les “iniciativas que pretendían la modificación de este marco normativo”).

Per tant, el Tribunal Suprem assumeix plenament totes les posicions d’Acció Cultural, en el sentit d’entendre que cal donar una cobertura legal a una activitat lícita com són les emissions de TV3 al País Valencià.

En aquest sentit, Acció Cultural entén que el Tribunal Suprem ha soterrat l’herència del president Camps de persecució política i econòmica de la nostra entitat, d’atac a la construcció d’un espai de comunicació de la llengua catalana i de persecució de la llibertat d’expressió i del dret dels ciutadans a elegir lliurement quin canal de televisió volen veure.

Ara, Acció Cultural estén la mà al president Fabra i al nou Govern valencià perquè trenque definitivament amb el llegat del president Camps, que ha estat censurat jurídicament pel Tribunal Suprem, i opte pel diàleg que, una vegada més, li oferim. Diàleg per a, primer, posar fi a la persecució a la nostra entitat i retirar els expedients administratius contra Acció Cultural i retornar l’import de les multes que ens hem vist forçats a pagar injustament (com ara es demostra). Diàleg, segon, per a posar fi a la censura i reobrir les emissions de TV3 al País Valencià el més prompte possible.

D’altra banda, hem d’apuntar que encara hi ha altres dos processos jurídics oberts: el Tribunal Suprem encara ha de pronunciar-se sobre un segon recurs nostre a una segona multa de 100.000 €, i hi ha un tercer recurs en el Tribunal Superior de Justícia valencià per una tercera multa de 300.000 €. Previsiblement, les sentències poden tardar encara mesos i, per tant, la sentència que ara valorem afecta només a una part del conjunt de multes i recursos, i mentre la resta de sentències no siguen públiques i fermes no podrem donar per definitivament tancada la qüestió, tot i que és evident que el posicionament del Suprem en aquesta primera sentència té un pes innegable.

Finalment, Acció Cultural vol agrair públicament als seus socis el suport al nostre treball, ja que sense ells no hauria estat possible mantenir les emissions de TV3 durant 25 anys. Gràcies als nostres socis i als milers de valencians que han simpatitzant amb el nostre projecte, participant en les multitudinàries mobilitzacions del últims anys, Acció Cultural ha sobreviscut a la persecució política i econòmica del president Camps i l’ha vist passar. Però no ens acontentem amb això, sinó que continuem aspirant al nostre objectiu en aquesta qüestió: la plena normalització de les emissions de TV3 al País Valencià.

La setmana vinent, la Junta Directiva d’ACPV es reunirà en sessió extraordinària per a valorar el pronunciament del Govern valencià i les possibles noves passes a seguir, sobre les quals us mantindrem puntualment informats.

Sentència del Tribunal Suprem sobre el Recurs 1577-2009

 

{attachments}

 

Òmnium valora positivament la sentència del Tribunal Suprem sobre TV3 al País Valencià

La Plataforma per la Llengua celebra la sentència del Suprem sobre TV3 i exigeix el retorn de les emissions a tots els territoris de parla catalana

Intersindical Valenciana valora positivament la sentència del Suprem sobre emissions de TV3 

Josep Maria Pañella (Compromís): “El tancament de repetidors i les sancions a ACPV eren un atemptat del govern del PP contra el dret a la lliure informació”

Marina Albiol (EUPV): “La sentència del Suprem constata sense dubtes la censura que ha exercit el Consell sobre TV3”

Agustí Cerda (ERPV): “Ha guanyat la normalitat i la democràcia”

Josep Moreno (PSPV-PSOE): “La sentència del TS és la condemna al fanatisme polític d’un govern obsessionat en la manipulació informativa”

Maria Rieradevall (CiU): ‘Amb la sentència del Suprem es guanya més cohesió per a la nostra llengua en aquells territoris de parla catalana’

El PCPV es felicita per l’anul·lació de les resolucions del Consell del PP contra ACPV per TV3

El Moviment de Defensa de la Terra, felicita a ACPV per  l’èxit  judicial  obtingut  en  contra  de  la  política  discriminatòria  de  la Generalitat Valenciana.

Vicent Partal: ‘Ací ningú no acota el cap’

Rafa Xambó: ‘Ha quedat desacreditada l’actitud agressiva del govern Camps’

Joan Garí: TV3: la llum al final del túnel

Vicent Partal: ‘Volem TV3; ens vol TV3?’

Entrevista de Manel Fuentes a Eliseu Climent a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ 12-12-2012

Notícies:ABCACNACNACNACN AraAra – AraAra MultimèdiaCatalunya PressComarques Nord Comunicació 21Directe Directe El DebatEl MundoEl Mundo El MundoEl PaísEl PaísEl Punt AvuiEl PeriódicoEl Punt Avui El Punt AvuiEl Punt AvuiEl Singular DigitalEl TriangleEnotíciesEuropa PressEuropa PressEuropa Press Intereconomia Las ProvinciasLas ProvinciasLas ProvinciasLa VanguardiaLa VanguardiaLa VanguardiaLa Vanguardia –  Levante-emvLevante-emvLevante-emv – Nació Digital – PúblicoQueQueRacó CatalàSom NotíciaTelecincoTribunaVilawebVilawebVilaweb Vilaweb20 Minutos324.cat

Telenotícies de TV3: El Tribunal Suprem dóna la raó a Acció Cultural per veure TV3 a València

Tots els vídeos de la lluita per TV3 al País Valencià
VilaWeb TV ha fet la crònica detallada d’aquests anys d’enfrontaments i ofereix els trenta vídeos més destacats.
Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de