Actes commemoratius dels 307 anys de l’incendi de Vila-real per les tropes borbòniques


307-anys-crema-vila-real

Organitza l’associació cultural Socarrats i Acció Cultural del País Valencià, amb la col.laboració de les regidories de Tradicions i de Joventut de l’ajuntament vila-realenc

Un any més, l’associació cultural Socarrats i Acció Cultural del País Valencià es disposen a commemorar la data del 12 de gener de 1706, quan la població de Vila-real va ser saqueada i inendiada per les tropes de Felip de Borbó, comanades pel comte de las Torres. La commemoració, que aquestes dues entitats venen commemorant des de fa molts anys, va prendre força sobretot a partir de l’any 2006, quan es van acomplir els 300 anys exactes de l’incendi, i des de l’any passat compta amb el suport actiu del nou ajuntament quatripartit, format pel PSOE, els dos partits de Compromís –BLOC i Iniciativa–, així com EUPV.

Prèviament, a les 17:30, a la plaça de la Vila, la regidoria de Joventut ha programat un espectacle de titelles, sobre els fets del 12 de gener de 1706, produït pel grup Xarxa Teatre. I a les 19 hores, des del Casal d’Acció Cultural, carrer Solades 10, eixirà la processó cívica, que recorrerà els principals carrers de la població fins arribar a la Torre Motxa, darrer residu que resta de la muralla medieval, on tant les dues entitats convocants com l’Ajuntament duran a terme una ofrena floral en homenatge als maulets de la vila, morts durant l’atac i l’incendi borbònics. La processó cívica anirà acompanyada pels Miquelets del Regne de València, en una desfilada de torxes amb llançament de trabucades.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de