Es presenta el concert en benefici dels processats i expedientats per la #PrimaveraValenciana



Divendres 15 de febrer, a les 22:00 h, al Palau de Congressos de València. Les donacions serviran per a pagar les despeses de la trentena de causes encara pendents de judici. Invitacions i donacions al web de Verkami

Dimecres 16 de gener, davant les portes de l’IES Lluís Vives de València, va tindre lloc la lectura i presentació del comunicat emès per l’Assemblea Global Lluís Vives, formada pel professorat, l’alumnat i les famílies, que es va reunir ahir en el centre.

 

En aquest comunicat, que ha estat llegit per Clara Díes i Joan Ripoll, representants de l’alumnat, l’Assemblea ha recordat els fet que van conformar l’anomenada Primavera Valenciana, al febrer de 2012 i que va causar greus danys psicològics i personals a l’alumnat i que només es van poder solucionar gràcies a l’encertada actuació de l’equip directiu. També han destacat el paper jugat pels advocats i juristes de l’Associació de Juristes Primavera Valenciana (AJPV) que, de forma totalment desinteressada, ha portat la defensa de gran nombre d’afectats davant les detencions i sancions patides i per a denunciar els danys rebuts. Finalment, han convocat de forma pública el concert que tindrà lloc el pròxim 15 de febrer, en el Palau de Congressos de València, per a recaptar fons per a continuar amb la defensa dels casos pendents i per a reclamar pels drets vulnerats.

A continuació ha intervingut Josep Lluís Navarro, en nom de l’Assemblea de Professors de l’IES Lluís Vives que ha assenyalat que el concert és una celebració que demostra que la comunitat escolar està disposada a enfrontar-se a les amenaces que planegen sobre l’escola pública, avui focalitzada en la Llei Wert, encara en preparació, i que té com a punt més destacat l’arrabassar la gestió dels centres als Consells Escolars per a passar-la a la direcció del centre que es converteix així en una feble baula sobre la qual poden centrar-se les amenaces i pressions.

En la seua intervenció, Pere Camps, director del BarnaSants, ha explicat la participació d’aquest prestigiós festival de cantautors en aquest esdeveniment manifestant que el concert #Primavera Valenciana forma part de manera natural de la programació del BarnaSants i del sistema de valors que el festival defensa.

En representació de la AJPV, l’advocat Agustín Arenas ha fet un balanç del treball sense ànim de lucre realitzat per aquesta associació durant enguany, en la defensa de més d’un centenar d’alumnes entre detinguts i sancionats, assenyalant que en tots els casos la sentència ha sigut favorable o s’ha limitat a una simple amonestació enfront de les peticions en molts casos incomprensibles de la fiscalia. En aquests moments se segueix treballant en els casos pendents de resolució i a preparar les demandes dels afectats per lesions.

També ha intervingut, Jordi Castro , del Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), presentant el congrés sobre els drets civils i l’educació que es realitzarà en la Universitat de Valéncia a partir del 9 de febrer i el concert en quèparticiparan el dia 14, els grups que ja no van poder incorporar-se al del dia 15.

Finalment, Pau Alabajos, en representació del col·lectiu de músics que participen desinteressadament en el concert (pot consultar-se la llista completa en http://www.verkami.com/pro-jects/4159-concert-primaveravalenciana) ha mostrat el seu orgull a participar en un esdeveniment cultural que mostra que l’esperit de la Primavera Valenciana segueix viu i disposat a defensar els drets dels qui reclamen una educació pública, igualitària i de qualitat.

 




Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de