Els socis d’Acció Cultural voten majoritàriament a favor de la reobertura de TV3 al País ValenciàEl Govern valencià encara no ha retornat a ACPV els diners pagats per l’entitat de la primera multa

Després de la sentència del Tribunal Suprem que el passat mes de desembre va donar la raó a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en el sentit que la Generalitat valenciana mai no ha tingut potestat per a sancionar-nos per les emissions de TV3 al País Valencià, i que va anul·lar l’expedient administratiu imposat contra l’entitat pel president Camps, la Junta Directiva d’ACPV es va reunir de forma extraordinària el dia 19 de desembre per a valorar el pronunciament del tribunal i les seues implicacions.

 

En aquesta reunió es va acordar, primer, reclamar al Govern valencià el retorn dels 303.000 € pagats per l’entitat en concepte d’aquesta sanció, que ACPV es va veure obligada a pagar a l’Agència Tributària en un context de crisi que ha tingut- i té encara- un greu impacte en l’economia de l’entitat pels impagaments de les ajudes ja concedides i la forta retallada de les aportacions per part de totes les administracions. Per tant, l’esforç, que en condicions normals ja haurien posat en una situació complicada la nostra economia, en aquest context ha fet perillar la continuïtat de l’entitat, i ha deixat un dèficit que no podrà ser cobert mentre el Govern valencià no retorne aquests diners. A hores d’ara no han estat encara retornats, ni és previsible que els cobrem abans de 2 anys, vist el deute de la Generalitat valenciana i el seu calendari de pagaments.

En aquella mateixa reunió, la Junta Directiva d’ACPV va valorar l’opció de la reobertura de les emissions de TV3 al País Valencià, tot tenint en compte, d’una banda, el risc d’una possible sanció per part del Ministeri d’Indústria, i d’una altra el compromís contret per l’entitat amb els seus socis i, en general, amb les 651.650 persones que van signar la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense Fronteres” i totes aquelles altres que van col·laborat d’una manera o altra durant aquests anys en les diferents campanyes per recuperar TV3 al País Valencià. Davant de les implicacions de la decisió, la Junta va acordar de realitzar una consulta entre els seus socis i assumir i fer seua la decisió que aquests majoritàriament prengueren.

La consulta s’ha realitzat fonamentalment per via digital: tots els socis van rebre un correu electrònic per a que pugueren votar mitjançant una web dissenyada especialment amb aquest objectiu. Posteriorment, es va telefonar als socis que no tenen correu electrònic. D’aquesta manera, es garantia que tots els socis pugueren pronunciar-se, si era aquest el seu desig (ja que el vot és un dret, no una obligació). Finalment realitzat el recompte dels vots, el 90% s’ha pronunciat a favor de la reobertura, el 3% en contra i el 7% s’ha abstingut.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de