Les oliveres mil·lenàries del Maestrat



Dissabte 22 de juny. Preu del viatge: 30 euros(dinar inclòs) –  ÚLTIMES PLACES

Acció Cultural del País Valencià, l’Octubre CCC i l’associació Amics de l’Olivera us conviden a unir-vos a una jornada viatgera per conèixer directament les oliveres mil·lenàries i monumentals del Baix Maestrat com activitat paral·lela a l’exposició Oliveres mil·lenàries que s’exhibeix a l’Octubre CCC de València (fins el 15 de juny). Aquests arbres extraordinaris es poden veure en bancals ben treballats i segueixen produint un oli extra verge de gran qualitat, de varietats autòctones que ens identifiquen (fargues, regues, canetera…) empeltades damunt d’ullastre. Tot un luxe que cal conèixer i preservar. Depèn de tots que aquests arbres es queden en el nostre territori.

 

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com – Cal donar-se d’alta com a usuari (es recomana utilitzar el navegador “Internet explorer”)

PROGRAMA

–9.00h: eixida en autobús des de davant de l’Institut Lluís Vives de València (enfront de l’estació del Nord)

–11.00h a 14.00h: visita comentada i acompanyada pels propietaris a alguns exemplars d’oliveres mil·lenàries situades a diversos pobles del Baix Maestrat (la Jana, Traiguera, Canet lo Roig, etc.). Porteu-vos uns entrepans perquè esmorzarem junts sota alguna de les oliveres.

En el trajecte entre els pobles aprofitarem per visitar també el Reial Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut de Traiguera, un monument declarat Bé d’Interès Cultural, d’estil renaixentista i barroc amb restes de gòtic i vinculat tant a l’ordre de Montesa com a la família Borja.

–14.30h: dinar al restaurant Clot d’En Simó de Xert:

Entrants
–Embotit de la comarca
–Torrada d’escalivada (pa de poble amb albergínies, pimentó i anxoves)
–Puding de bolets

Segon plat a escollir entre:
–Olleta del Maestrat
–Conill al forn amb all-i-oli
–Corder al forn
–Galtes de porc al Pedro Ximenez
–Bacallar glassejat

Postres de la casa a escollir
Pa, aigua, vi de la comarca, cafè i una pasta típica de Xert

–17.30h: Ja de tornada cap a València farem un breu ‘pelegrinatge’ a les Useres (l’Alcalatén) per visitar les bodegues Barón d’Alba, on podrem tastar el seu famós i premiat vi “Clos d’Esgarracorders

–20.00h: arribada a València

 



Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de