Carme Miquel presenta la seua darrera obra al centre Octubre



Dimecres 5 de juny a les 19:30h l’autora presenta la seua darrera novel.la, “Mataren el verd” a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València, la seu d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Carme Miquel naix a La Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València i en pobles de la Marina Alta i de l’Horta Sud. Filla de mestres d’escola, Carme ha exercit també aquesta professió durant vora trenta-nou anys. Al llarg de la seua trajectòria ha participat en diversos moviments professionals i sindicals. Ha sigut membre fundador de la CAPPEPV (Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià) i de la Federació Escola Valenciana, ocupant la presidència d’ambdues entitats durant tres anys. Amb tot, ha compaginat l’activitat professional i cívica amb l’escriptura, que dirigeix tant a infants i joves com a lectors adults. Ha realitzat escrits de caràcter divulgatiu i didàctic i també narracións literàries i obres d’assaig. L’any 1997 rep el premi Samaruc dels bibliotecaris valencians pel llibre A cau d’orella. El 1998 rep el premi de novel·la Ciutat d’Alzira amb Aigua en cistella.

La novel·la, editada per micromecenatge a través de Verkami, constitueix una crònica novel·lada dels fets colpidors que van conduir fa més d’una dècada, a la destrucció de l’horta de la Punta, pedania singular situada al sud de València.

Els personatges de la novel·la així com les històries personals que hi protagonitzen pertanyen al món de la ficció. És a través d’aquestes històries fictícies que al llarg del relat van integrant-se els fets reals relacionats amb l’horta de la Punta, des de la seua declaració com espai agrícola no urbanitzable d’especial protecció fins la seua destrucció. Però la Punta no és l’únic espai valencià víctima de planificacions errades i de processos especulatius, per la qual cosa al llarg de la narració també hi van apareixent pinzellades del procés de degradació d’altres espais d’horta.

La presentació de l’acte és a càrrec del periodista Albert Vicent.

Levante-emvCarme Miquel relata la destrucció de l´horta de la Punta en la seua darrera novel·la

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de