Presentem a Vinaròs la Cadena Humana del País Valencià



Tindrà lloc el dia 11 de Setembre, a l’hora simbòlica de les 17:07, i el músic Carles Santos serà qui l’enllaçarà amb la Via Catalana, just en el límit amb Alcanar. 

Dimecres 24 de juliol, a les 11 hores, ha estat presentada a la Casa de la Cultura de Vinaròs la Cadena Humana del País Valencià per la llengua i la llibertat. Hi han intervingut representants d’Acció Cultural del País Valencià (entitat que coordina la realització de la Cadena Valenciana per la Llengua i la Llibertat), i de l’Assemblea Nacional a Vinaròs, al País Valencià i a les Terres de l’Ebre. 

 

El jove Sergi Padial, de la plataforma vinarossenca de l’ANC, ha explicat les raons de la convocatòria a Vinaròs, com a poble que uneix el País Valencià amb el Principat, i ha donat pas als altres representants. Toni Infante, de l’ANC al País Valencià,  ha explicat els aspectes simbòlics de la cadena, com la tria de l’hora, les 17 hores, 07 minuts, que fa referència a la data de la batalla d’Almansa, en què es realitzarà aquesta cadena humana, i que serà el compositor i músic vinarossenc Carles Santos qui es donarà la mà amb el representant del Principat, en el punt on s’uneix el municipi del Baix Maestrat amb Alcanar.

En nom d’Acció Cultural ha intervingut el seu delegat a les comarques de Castelló, Antoni Royo. Aquest ha explicat com, a petició de molts socis de l’entitat així com de col·laboradors i simpatitzants, atenent a la seua experiència en la realització de mobilitzacions i a la seua capacitat de convocatòria, Acció Cultural ha acceptat coordinar la realització de la Cadena al País Valencià. Royo ha animat totes les persones que vulguen participar-hi a inscriure’s en https://acpv.cat/web/cadena-humana-valenciana-per-la-llengua-i-la-llibertat, i ha explicat que s’organitzen autobusos des de la Plana, tant des de Vila-real com des de Castelló, així com des de València.

Tot i això , el delegat d’Acció Cultural ha advertit de la dificultat que suposa haver de fer la convocatòria en un dia feiner al País Valencià, fet que impedirà l’assistència de moltíssimes persones que haurien volgut participar-hi.

Finalment, Marcel Guiu, coordinador de l’Assemblea Nacional a les Terres de l’Ebre, ha explicat els plantejaments de l’ANC  i la seua voluntat de coordinar-se amb les iniciatives que com aquesta puga impulsar Acció Cultural del País Valencià.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de