Cadena humana valenciana a Guardamar del SeguraL’11 de setembre es commemora la caiguda de la ciutat de Barcelona en mans de les tropes borbòniques, després d’un llarg setge, l’any 1714, en el context d’una guerra iniciada el 1705 a Dénia amb l’aixecament dels maulets encapçalats pel general Basset. Milers de valencians van participar en la defensa de Barcelona, després de la derrota sofrida a Almansa el 25 d’abril de 1707. El record de la caiguda de Barcelona, com el de la batalla d’Almansa, és el de la pèrdua de l’autogovern, i expressa la voluntat per recuperar i aprofundir aquest autogovern.

 

Per aquest motiu, el proper dimarts 10 de setembre a les 17.07h hem organitzat uma cadena humana valenciana a Guardamar del Segura, l’últim poble on es parla valencià, en l’extrem meridional dels territoris de parla catalana. Es realitzarà una concentració en el Monument a la cultura i llengua comuna, en la Plaça Jaume II de la localitat costanera. Posarem automòbils des de Crevillent i Elx per a totes aquelles persones que vulguen participar-hi.

Des de Crevillent, a les 16h eixiran cotxes des de la parada de bus del Passeig de Fontenay, i des d’Elx a la mateixa hora i des de la Rotonda del Parc Municipal.

Volem recordar, així mateix, que Acció Cultural del País Valencià (ACPV), com a entitat que treballa per la llengua i cultura dels valencians, agermanada amb Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear en la Federació Llull, posa a disposició dels valencians i valencianes que vulguen participar en aquest gest simbòlic la seua infraestructura i experiència per facilitar tècnicament i organitzativament aquest gest. Per això, ACPV, dimecres 11 de setembre de 2013, posarà autobusos per pujar a Vinaròs on donarem simbòlicament la mà a la cadena humana que tindrà lloc a Catalunya en record d’aquella derrota i com a afirmació d’aquesta voluntat de viure i expressarem el nostre compromís amb la llengua i la llibertat. Lloc de sortida cap a Vinaròs: Palau de la música de València, 13.30h


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de