Kaoba guanya la final de l’Amplificat



Dissabte passat va tindre lloc a Elx, per primera vegada, la cinquena edició del concurs de música adreçat a joves grups que canten en català, tradicionalment organitzat per Joves d’Acció (les joventuts d’Acció Cultural del País Valencià) i que enguany comptava amb la col·laboració de la Plataforma per l’Ús del Valencià a Elx, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament i la Universitat Miguel Hernández. 

 

Els Poetes Anònims, el joveníssim grup de Benimaclet, van ser els encarregats d’obrir la nit. Amb unes edats compreses entre els 16 i els 17 anys van deixar sorpresos al centenar de persones que els escoltava per la seua gran qualitat musical i la maduresa de les seues lletres. 

Més tard el grup de folk modern, El Diluvi , vinguts de Castalla i nascuts amb versions d’Ovidi Montllor van deixar a tots bocabadats sobretot amb la qualitat del seu violinista i la seua cantant. A més durant tota l’actuació i convidada per El Diluvi va participar també Laura Díaz, guitarra i vocalista del grup Som i Serem que no van poden participar a la final. Una versió de “Perquè Vull” d’Ovidi va ser el tema triat per tancar la seua actuació oberta amb una genial versió de Les Parrandes del grup de l’Horta Carraixet. 

El jove grup d’Ontinyent, Kaoba, va ser l’encarregat de tancar les actuacions dels finalistes. Amb edats entre els 18 i els 21 anys , van convèncer al públic amb la maduresa del seu Ska, la seua posada en escena i una constant interacció amb el seu públic. Prometien que anaven disposats a donar-ho tot dalt de l’escenari i així ho feren guanyant l’Amplifica’t amb la decisió del públic i el jurat. 

Aspencat, vinguts de Xaló, van ser els encarregats de donar fi a una nit emocionant que van decidir tancat amb la seua cançó l’Herència dedicada a tots els grups participants de l’Amplifica’t 2013. 

El premi per als guanyadors és l’actuació al Jovestiu 2014, el festival de música i trobada juvenil organizat per Joves d’Acció (ACPV) i l’aparició conjunta amb la resta de finalistes en un CD recopilatori de distribució on-line. 

Notícies relacionades: La Veu PV

Kaoba

El Diluvi

Poetes Anònims

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de