El Govern espanyol força a Acció Cultural a tancar Catalunya Ràdio en obrir-li un expedient que podria acabar amb dues multes de fins a un milió d’euros


logo-acpv-roig

La Junta Directiva de l’entitat acorda el tancament de les emissions i farà una compareixença de premsa el dimarts 28 de gener

El passat divendres 17 de gener Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va rebre una notificació del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme en la qual se’ns notificava que se’ns obria un expedient sancionador per dues suposades infraccions referides a les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació: la instal·lació d’estacions radioelèctriques sense autorització, i la utilització de freqüències radioelèctriques sense autorització, cadascuna de les quals pot comportar una multa de fins a 500.000 € (això és, un total d’un milió d’euros) segons la mateixa notificació.

El mateix escrit del Ministeri requereix l’entitat “con el fin de que adopte las medidas necesarias para el inmediato y efectivo cese de las emisiones; con la advertencia que, en caso de incumplimiento de lo requerido, la Administración actuante procederá al precintado de los equipos y aparatos que formen parte de la red de difusión”.

Finalment, el Ministeri ens fixa un termini d’un mes per a presentar les alegacions que considerem oportunes davant “el órgano competente para imponer la sanción que corresponda”.

Davant d’aquest fet, i després de les consultes oportunes al nostre servei jurídic, la Junta Directiva d’ACPV es va reunir ahir, dilluns 20 de gener, i va acordar:

1.- Procedir al tancament immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià.

2.- Encarregar al servei jurídic de l’entitat l’estudi i preparació de l’escrit d’alegacions davant l’expedient i anunci de dues possibles multes. 3.- Anunciar una compareixença de premsa el proper dimarts 28 de gener a les 16,30h a la seu social de l’entitat, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC, C/ Sant Ferran, 12, València), en la qual la Junta Directiva ampliarà la informació i farà les valoracions oportunes, mentre el servei jurídic estudia amb detall el cas i totes les possibles implicacions.

La Junta Directiva d’ACPV vol agrair als socis i sòcies de l’entitat el seu suport, i reafirmar el nostre compromís amb l’objectiu fundacional de l’entitat de promoció de la llengua i cultura i dels valors democràtics de llibertat d’expressió i respecte a la pluralitat, i per això mateix fem una crida a la unitat de tots els valencians que compartim aquests valors.

___________________________
Expedient sancionador – PDF

 

Notícies relacionades: Comunicació21Diari BalearsEldiario.esEl PaísEl PeriódicoEl Punt AvuiE-notíciesEuropa PressLa InformaciónLa VanguardiaLa Veu PVLevante-emvLlibertat.catNaizPúblicoRacó CatalàRegió7Valencia PlazaVilawebVilaweb324.cat

La Diputació de Barcelona dóna suport a les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià i a ACPV 

La Diputació de Barcelona ha aprovat una moció davant la censura de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià, i la persecució jurídica i econòmica a Acció Cultural. La moció és una defensa de la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa, de l’espai català d’informació i del paper que Acció Cultural juga en la promoció de la llengua i cultura.
Moció – PDF

Comunicat de la Federació Llull

L’IEC mostra el seu rebuig al tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià

Escola Valenciana diu SÍ a Catalunya Ràdio

Intersindical Valenciana rebutja el tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià

Comunicat CCOO-PV – PDF

Comunicat EUPV – PDF

Comunicat Compromís – PDF

Comunicat PSPV – PDF

Comunicat EI-La Plana – PDF

Resolució del Consell Nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds de rebuig a l’ordre de tancament de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació i expressar el suport al poble valencià en defensa dels seus drets culturals i lingüístics

Sindicat Cos: El País Valencià es queda sense ràdio en llengua pròpia

EUPV reclama al Govern espanyol que no tanque Catalunya Ràdio al País Valencià

EUPV: Ricardo Sixto pregunta al Congrés sobre les possibles sancions a ACPV

Compromís preguntarà al Consell i al Govern si s’ha actuat igual amb Catalunya Ràdio que contra les 300 emissores pirates existents al territori valencià

(PSPV) “El PP vol tapar els seus problemes amb el tancament de CatRàdio”

ICV-EUiA considera "molt greu" el tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià

Ramon Tremosa denuncia a la Comissió Europea el tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià

Esquerra Republicana denuncia la censura ideològica que l’Estat espanyol està aplicant al País Valencià

Arnau (ERPV): El tancament de les emissions de Catalunya Ràdio és un pas més en la persecució de la llengua i els mitjans públics

SI denuncia l’obsessió anticatalana del PP tancant avui Catalunya Ràdio al País Valencià

Francesc Homs: “Només els queda prohibir internet”

 

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de