Acció Cultural es reuneix amb els nous eurodiputats per defensar els drets lingüístics dels valencians



Els eurodiputats  Ramon Tremosa i Francesc Gambús (CIU); Jordi Sebastià (Compromís); Ernest Maragall (ERC);  Javier López (PSC); i Ernest Urtasun (ICV), participaren el passat 27 de juny en una sessió de treball amb representants d’Acció Cultural del País Valencià. Marina Albiol (EUPV) disculpà la seua absència per compromisos previs.

 

L’entitat els informà de la seua agenda d’activitats en defensa de la llengua i la cultura catalanes al País Valencià, amb l’objectiu de coordinar iniciatives de defensa dels drets lingüístics dels valencians a Europa. En aquest sentit, també els va informar de l’informe  enviat conjuntament amb l’entitat ELEN (la European Language Equality Network) a l’Oficina de l’Alt Comissionat per als drets Humans de l’ONU amb les denúncies recollides sobre abusos perpetrats a l’estat espanyol per motius de discriminació lingüística durant els darrers mesos (a seva majoria ocorreguts al País Valencià), informe redactat per Ferran Suay, responsable de Política Lingüística d’ACPV i alhora vicepresident d’ELEN.

Aquesta reunió de treball s’emmarca en una campanya de la nostra entitat per garantir els drets lingüístics del valencians, amb iniciatives en tots els àmbits (el jurídic, l’institucional valencià, espanyol i europeu, i la mobilització social).


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de