La ILP per una ràdio i televisió públiques i en valencià arriba a les 45.000 signatures en només dos mesosLa ciutadania valenciana està tenint una resposta exemplar a la crida per uns mitjans de comunicació públics i en la llengua pròpia. En només dos mesos des que s’inicià la campanya s’han arreplegat 45.000 signatures.

El mes de juliol els fedataris continuaran amb una agenda ben plena d’actes per a continuar recollint firmes. L’objectiu és superar-ne les 50.000 exigides per la llei per a presentar esta iniciativa ciutadana davant les Corts. 

 

La Iniciativa Legislativa Popular per una ràdio i una televisió públiques i en valencià ha aconseguit recollir 45.000 signatures en només dos mesos, des que s’inicià la campanya ciutadana. D’esta manera, els promotors valoren molt positivament la resposta que ha donat la població fins ara, arreu de totes les comarques valencianes. És una evidència, allà on s’arrepleguen firmes, la voluntat de tota la ciutadania de participar activament per a posar en marxa uns mitjans de comunicació públics, capaços d’exportar la imatge dels valencians a l’exterior, que siguen font d’informació i d’entreteniment de qualitat, i que potencien l’ús del valencià com a llengua pròpia.  

L’últim gruix de signatures s’ha recollit en un acte que ha tingut lloc esta mateixa setmana al Centre Instructiu Musical de Benimaclet, a València, on els fedataris han fet entrega de centenars de plecs firmats. 

L’objectiu marcat pels mateixos promotors és depassar les 50.000 signatures necessàries per a superar l’exigència de la llei que permetrà dur la iniciativa ciutadana a les Corts, on s’hauria de debatre posteriorment. Per això, al llarg del mes de juliol, els fedataris continuaran presents en multitud d’actes; el primer d’ells, el pròxim dissabte en la gala de lliurament dels Premis de la Cartellera Túria, que en la seua vint-i-tresena edició se celebraran a l’Auditori Casa de Cultura de Burjassot.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació