El president fundador d’ACPV rep el Premi “Ramon Aramon i Serra a la Lleialtat Lingüística”



El Premi el promou i atorga l’Associació Llengua Nacional, de la qual n’és director el senyor Ramon Sangles i Moles. Es va instituir a mitjan de la dècada dels 90, i s’atorga anualment a persones i entitats que han destacat per la seua trajectòria cívica o professional en l’ús de la llengua catalana i en la seua coherència en la promoció de la llengua.Els darrers anys han estat guardonats l’entrenador Josep Guardiola i l’actriu Montserrat Carulla.

 

Enguany, després d’intenses deliberacions del Jurat, el Premi-2014 ha estat atorgat a títol personal a Eliseu Climent, president fundador d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), i a títol institucional a l’Abadia de Montserrat, al càrrec de la qual està el pare Josep Maria Soler. Els guardons es lliuraren en acte públic el passat divendres 9 de maig, al qual assistiren autoritats del món cultural, acadèmic i polític, i públic en general, a la sala d’actes del Centre Moral i Cultural del Poblenou de Barcelona. Foren recollits pel mateix Eliseu Climent, de qui va glossar la seua trajectòria Salvador Cot, també membre del Jurat, i el pare Josep Miquel Bausset, també monjo de Montserrat, en representació del pare Abat i el monestir, glossat per Toni Teruel, professor i soci d’ACPV.

A més de les paraules de la filla del recordat Ramon Aramon, artífex de la continuïtat de l’Institut d’Estudis Catalans en la Dictadura franquista, l’acte va ésser conduït per l’actriu Núria Inglés. Va cloure els parlaments del Premi el senyor Santiago Espot, també membre del Jurat.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de