Bosnia i Croacia, un viatge unic i original a la bellesa: Mostar i Sarajevo, el sublim retorn de la pau



Del 5 al 12 d’abril.
1.195,00 € per plaça

Un regal de bellesa per a qui s’aproxime. La Costa Dàlmata, lluny, encara, de l’urbanisme feroç, exhibeix les meravelles del paisatge en tota la seua puresa. Aigües cristal·lines, cales suaus, pins verds abraçant platges, un miler d’illes de formes capricioses nadant sobre les ones com vergers…el paradís. No és casualitat que els delicats emperadors romans l’elegiren com a lloc de repòs. També els venecians triaren l’antiga província romana per a embellir aquesta terra amb la seua arquitectura i urbanisme. El segell que també deixaren els bizantins i els turcs en Bòsnia. Un creuament de pobles, civilitzacions, cultures, religions, llengües i dolorosos enfrontaments, que han dissenyat la història d’Europa. A.Ll.

 

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com o bé telefonar al 96 351 12 74

ITINERARI

4 ABRIL VALÈNCIA- SPLIT

5h eixida en autobús des de l’Institut Lluís Vives (vorera carrer Xàtiva) en direcció a Barcelona per a prendre el vol directe a Split. Transport a l’hotel. Passeig per a conèixer la ciutat, una joia de l’urbanisme i l’arquitectura, declarada Patrimoni de la Humanitat

5 ABRIL SPLIT –TROGIR

Visita a Split (l’antiga “Spalatum”), capital de Dalmàcia, singular ciutat que es desenvolupà dins del palau de l’emperador Dioclecià, on es bastiren edificis gòtics, renaixentistes i barrocs. Tenen un gran interès el Palau de Dioclecià, el temple de Júpiter, la Catedral de Domnio, antic mausoleu,amb el seu “campanile” románico-gòtic… Anirem a Trogir, el millor conjunt medieval, construït en una illa, que resumeix 2300 anys d’urbanisme grec, romà i venecià. Amb nombrosos palaus, esglésies, llotges, fortificacions

6 ABRIL SIBENIK- LES CATARATES DE KRA

Seguint la bella costa, arribarem a Sibenik, una altra ciutat veneciana, amb carrers estrets i grandiosos monuments gòtics i renaixentistes com laCatedral de Santiago totalment construïda en pedra durant els segles XV i XVI. Visitarem el Parc Nacional del riu Kra, un fenomen natural càrstic amb espectaculars salts d’aigua i una natura meravellosa.

7 ABRIL MOSTAR- SARAJEVO

A la vora del riu NeretvaMostar és la capital d’Hercegovina, va prendre el nom del seu emblemàtic Pont Vell (“Stari Most”), destruït, com bona part de la ciutat en la cruenta guerra de 1992. Com a ciutat de diverses ètnies i cultures, els seus edificis, mesquites, esglésies, mercats, espais comercials posseeixen una ampla gama d’estils des del segle XVI al XX, del renaixentista, neoclàssic, modernista, com la Mesquita Cejvan Cehaj (1552), el Gran Basar Kujundziluk, la mesquita Koski Mehmed Paša o el Mercat de Tepa. Per la vesprada ens desplaçarem aSarajevo,

8 ABRIL SARAJEVO

Visita a Sarajevo (en turc, «palau del soldà»), capital de Bòsnia i Hercegovina. Fundada pels otomans el 1461, ha estat escenari d’importants fets històrics com l’assassinat l’arxiduc Francesc Ferran d’Àustria que desembocar en Primera Guerra Mundial, fa cent anys o l’acarnissada batalladels anys 90. El Fort Groc, el barri turc Baščaršija, el Basar, la Biblioteca bombardejada, mesquita de Gazi Husrev-bey, la Catedral, lasinagoga Ashkenazi, el Pont Llatí i nombrosos museus són els referents de la urbs que acollí musulmans, ortodoxos, catòlics i jueus

9 ABRIL SARAJEVO- MEDJUGORJE- STON- DUBROVNIK

Per unes màgiques valls anirem de Sarajevo a Dubrovnik, fent una parada aMedjugorje, un famós santuari marià, que atrau gents de diferents religions. Dinar lliure a Ston, meravellós poblet venecià emmurallat amb gran producció de exquisides ostres. Arribada a Dubrovnik, la perla de l’Adriàtic, Patrimoni de la Humanitat, famosa per la seua gran bellesa monumental y arquitectònica. Passeig pel cas antic.

10 ABRIL DUBROVNIK

Visita a Dubrovnik, situada en una preciosa península de l’Adriàtic, recuperada de la destrucció dels temps obscurs, envoltada per potents muralles que contenen la seua esplendorosa bellesa com l’Stradum, la Catedral, la torre del rellotge, la plaça Gundulićeva, la fortalesa de Lovrijenac, l’Sveti Ivan o la torre Minčeta, l’Ajuntament gòtic, el campanar d’Uvala Gruž, el Port Vell… Temps lliure.

10 ABRIL DUBROVNIK- VALÈNCIA

Temps lliure. A l’hora convinguda trasllat a l’aeroport i vol directe Dubrovnic-Barcelona. Autobús a València, on esperem arribar cap a les 21 hores.

 

ENS ACOMPANYARÀ: Anna Sala i Evarist Caselles.

INSCRIPCIÓ: a partir del 3 de febrer.

INCLOU: vols Barcelona-Split i Dubrovnik-Barcelona, trasllat València-Barcelona-València, autobús per a tot el recorregut, allotjament, mitja pensió i assegurança de viatge.

REUNIÓ: 26 de març.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de