Acció cultural demana a l’alcaldessa de València i al govern valencià respecte per la cultura i un comportament adequat al seu càrrec


logo-acpv-roig

Tant el projecte de llei de senyes d’identitat com el comportament de l’alcaldessa en la crida fallera són una falta de respecte als valencians

El Govern valencià ha presentat un projecte de llei de senyes d’identitat sense diàleg amb el sector de la cultura, menyspreant les institucions que tenen l’autoritat legítima sobre la llengua i que, sobretot, intenta desesperadament revitalitzar l’artificial conflicte dels símbols d’identitat dels valencians. Contràriament al que hauria de fer un Govern de tots els valencians, que seria elevar la llengua i la cultura per damunt de manipulacions polítiques i intents d’utilització partidista, es pretén convertir aquest àmbit en un marc de confrontació i divisió. 

Acció Cultural s’ha mantingut en un silenci responsable fins el moment, entenent que la maniobra política respon a un intent desesperat per refer-se de la progressiva erosió electoral que pateix la força política que dóna suport a l’actual Govern, i que l’intent està condemnat al fracàs perquè la societat valenciana ha madurat i ja no es deixa manipular tan fàcilment. Tot i això, arribats a aquest punt, la nostra entitat té l’obligació, en coherència amb el seu objectiu de promoció i dignificació de la llengua i cultura dels valencians, de demanar al Govern valencià que no continue per un camí que, a més de ser erroni, no proporcionarà el resultat que els seus impulsors pretenen.

Contràriament, Acció Cultural entén que els responsables de les institucions valencianes haurien de significar-se per la dignificació de la nostra cultura, la seua no utilització partidista i, també, el comportament exemplar en públic, quan s’està en exercici del càrrec. No ha estat això el que tots els valencians hem pogut contemplar en el cas de l’alcadessa de València durant l’acte de la crida fallera. Davant la gravetat dels fets, sobren els comentaris: la poca dignitat demostrada ens ha convertit als valencians en motiu de burla, i ha convertit la crida fallera en notícia per exactament el motiu contrari del que hauria d’haver-ho estat, l’exemple del poc respecte a la cultura i a la dignitat de les institucions.

Acció Cultural entén, en eixe sentit, que l’única posició digna seria, en aquest moment, la retirada del projecte de llei de senyes d’identitat.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de