La Comissió Promotora de la ILP denuncia que les Corts debatran una iniciativa adulterada a les portes de les eleccions



El PP ha usat el tràmit parlamentari per burlar-se dels 90.000 firmants, ja que el text final de la ILP no té res a vore amb l’original.

Davant d’esta maniobra fraudulenta, la llei no permet als promotors retirar cap ILP una vegada ha sigut admesa per les Corts.

La Comissió Promotora en favor d’una ràdio i televisions públiques denuncia que el text que les Corts debatran en l’últim ple de la legislatura, just dos mesos abans de les pròximes eleccions autonòmiques, no respon ni a la lletra ni a l’esperit de la genuïna ILP.

La iniciativa autèntica va recollir el suport de 90.000 valencians en un temps rècord (i molts més ens han fet arribar el seu acord amb la iniciativa posteriorment), a més de la implicació inicial de reconegudes autoritats institucionals i acadèmiques, personalitats de la cultura i de l’associacionisme, que van constituir la Comissió Promotora. Un suport que expressa el sentiment absolutament majoritari en la societat valenciana a favor d’una ràdio i televisió públiques i en llengua pròpia.

Però el PP, arribat el moment del tràmit parlamentari del projecte de llei presentat, va decidir utilitzar la seua majoria absoluta per aprovar una sèrie d’esmenes que perverteixen totalment la ILP. Una maniobra política feta contra l’opinió de la Comissió Promotora, tal com personalment li hem fet arribar, i contra el sentiment de 90.000 valencians. Les esmenes introduïdes pel PP en solitari fan que, a la pràctica, no es puga dur endavant el projecte de creació d’un nou servei de ràdio i televisió valencians. Primer perquè les condicions posades ho impossibiliten, i segon perquè en realitat obren la porta a un servei privatitzat, intervingut políticament i en castellà, exactament el contrari del que pretenia el projecte original.

Per això, la Comissió Promotora torna a reclamar, una vegada més, que les Corts respecten la voluntat ciutadana que hi ha darrera la ILP, i que no continue el tràmit parlamentari d’un projecte adulterat. La maniobra realitzada pel PP és exactament el contrari d’escoltar la veu de la societat: consisteix en dir que sí per a, després, amb la seua majoria absoluta, fer exactament el contrari del que la ciutadania demana. Això es diu enganyar

Si el PP no està d’acord amb la proposta ciutadana d’obrir una ràdio i televisió valencianes, que vote en contra, però que no la manipule a 2 mesos d’unes eleccions que van a renovar les Corts. L’ús de majories absolutes per defraudar els ciutadans i enganyar-los no és la millor carta de presentació davant d’eixa convocatòria electoral.

 


La nostra reivindicació continua: #VolemUnaRTVPúblicaiEnValencià 

 

El Ple de les Corts debat esta vesprada (previsiblement a partir de les 18.30) la ILP adulterada del Partit Popular. Una representació de la Comissió Promotora estarà a les Corts, des d’on s’anirà informant puntualment mitjançant les xarxes socials.

Et convidem a utilitzar durant estos dies el hastag #VolemUnaRTVPúblicaiEnValencià. A través d’esta etiqueta anirem donant compte de l’assassinat de la nostra ILP a mans del Govern d’Alberto Fabra. La nostra continua sent la mateixa reivindicació, perquè el que eixirà hui de les Corts no representa la voluntat ni l’esperit de les 90.000 firmes arreplegades per tots nosaltres.

Al mateix temps, et convoquem a una concentració divendres a les 12 del migdia al centre de València (voltants de la plaça de la Mare de Déu) per a mostrar el nostre rebuig a la ILP adulterada.

Les esmenes introduïdes pel PP –sense el suport de cap formació més- fan que, a la pràctica, no es puga dur endavant el projecte de creació d’un nou servei de ràdio i televisió valencians. Primer perquè les condicions posades ho impossibiliten, i segon perquè en realitat obren la porta a un servei privatitzat, intervingut políticament i en castellà, exactament el contrari del que pretenia el projecte original.

El PP ha decidit utilitzar la seua majoria absoluta durant la tramitació parlamentària de la ILP per a aprovar una sèrie d’esmenes que perverteixen totalment la nostra reivindicació. Una maniobra política feta contra l’opinió de la Comissió Promotora, tal com personalment li hem fet arribar, i contra el sentiment de 90.000 valencians.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de