Presentació del documental “Fent memòria… RTVV”



El tancament de la Ràdio i Televisió Valencianes (RTVV) fou una molt discutida decisió del president Fabra i del Govern valencià fins al punt que, més d’un any més tard, tots els partits polítics, fins i tot el PP, parlen de crear un nou servei de ràdio i televisió públiques valencianes i en valencià. Segurament l’èxit de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va recollir més de 90.000 signatures (gairebé el doble del mínim exigit) per un servei de ràdio i televisió valencià ha tingut molt a veure, ja que va saber una inquietud de la societat valenciana i projectar-la públicament. Així, per primera vegada la Mesa de les Corts Valencianes va aprovar el seu tràmit parlamentari i que la Comissió Promotora puguera comparèixer en comissió parlamentària, dues fites mai assolides abans per cap altra ILP valenciana.

 

Precisament en el context de la precampanya electoral municipal i autonòmica valenciana, quan probablement més es nota a faltar l’absència d’un mitjà de comunicació d’informació de proximitat i en llengua pròpia, té lloc la presentació del documental “Fent memòria…RTVV”, que repassa la història de la nostra ràdio i televisió, i en fa balanç.

L’acte serà avui dimarts 5 de maig a les 19h a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (al carrer de Sant Ferran, 12, de València) i comptarà amb la participació de Rosa Solbes, expresidenta de la Unió de Periodistes; Reis Juan, periodista i extreballadora de Ràdio 9; Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV); Ricard Prats, mànager i productor musical; i Sergi Moyano, autor del documental. Una taula amb representants de la professió periodística, dels treballadors de l’antiga RTVV, de la indústria àudiovisual, i de la societat valenciana que oferirà una mirada múltiple sobre un fet històric que tingué i té efectes sobre diferents àmbits. Una iniciativa que convida a fer memòria com a primer pas per a corregir els errors del passat.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de