Sant Joan al Pirineu aragonès



Del 20 al 24 de juny.

520,00 € per plaça

“415 kilómetros de cordillera, desde Cabo Higuer hasta Cabo Creus. Les llamamos Pirineus en catalán; en francés: Pyrénées; en gascón: Pirenèus; en aragonés: Perinés; en euskera: Pirinioak o Auñamendiak… un solo país sin fronteras, un solo sentimiento de vértigo y supervivencia, una hermosura que hermana a los pueblos. La patria del quebrantahuesos, del oso y del urogallo, la cuna de formas de vida paralelas, el horizonte compartido de nieves y fríos. La Belleza repartida a manos llenas, sembrada abundantemente por todos y cada uno de los rincones de esta pared que nunca separó, que siempre unió, que encadenó los ojos de muchos de nosotros al maravilloso panorama de sus cumbres infinitas. Nos vamos al rincón más salvaje de esta cordillera sorprendente, allí donde las nubes están llenas de montañas, allí donde aún reina la quietud majestuosa del paisaje que emociona.” Jon Goñi

 

Reserves i inscripcions operades des de: www.esplaiviatges.com o bé telefonar al 96 351 12 74

ITINERARI

20 de juny Canó d’Añisclo i L’Aínsa – Aínsa.
Eixida a les 08:00 des del carrer Xàtiva de València (vorera Institut Lluis Vives). Dinar en ruta (no inclòs). En arribar, recorrerem una de les carreteres més espectaculars del pirineu. Ens referim a aquella que discorre pel Canó de Añisclo. Necessitarem microbusos i furgonetes a causa de l’estretor de la via, que discorre paral·lela al riu Bellós, gairebé estrangulat entre muntanyes que es perden en el cel. Després tindrem temps per recórrer el famós casc històric d’Aínsa. Sopar a l’hotel.

21 de juny, “El Pont pecat” i Sant Chuan de Plan – Sant Joan de Pla. Val de Chistau.
Ens acostarem a la localitat de San Juan de Plan (Sant Chuan de Pla en chistabino). Des d’allà, en concret des del Pont Pecat, començarem una bella ruta que ens aproparà fins al molí de Gistaín. Durant aquest passeig podrem gaudir de “Les Telleras”, til·lers de més de 25 metres d’altura, declarats Monuments Naturals d’Aragó. Després de la excursió ens desplaçarem de nou fins Pla on dinarem. A la vesprada, visitarem aquesta localitat. Sopar a l’hotel

22 de juny, Parc Nacional d’Ordesa.
Eixida a primera hora de l’hotel per dirigir-nos al Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut, on realitzarem la “Ruta de les cascades” excursió molt interessant, ja que ens permet gaudir de la joia d’Ordesa: la Cascada de l’Estret, potser una de les més belles de tot el Parc Nacional, almenys de la Vall d’Ordesa. Un meravellós passeig en què podrem gaudir del silenci i l’assossec de la primavera pirinenca. Després d’aquest passeig ens desplaçarem per a dinar fins a la localitat de Fiscal. A la vesprada agafarem uns transports especials que ens permetran pujar fins als més espectaculars miradors sobre la vall glacera d’Ordesa, gaudint d’alguns dels panorames més colpidorament bells d’aquest racó del Pirineu.
Després d’aquesta excursió visitarem la localitat de Boltanya, amb el seu casc històric, un dels més grans de tot el Pirineu d’Osca, i pujarem al mirador del Castell, una bella talaia des de la qual poder gaudir de Boltaña i els seus paisatges. Sopar a l’hotel

23 de juny, al cor del Sobrarbe: La Ruta dels Miradors, Gorges d’Escuaín i la Senda de les Tres Ermites.

Eixirem de l’hotel amb direcció a la localitat de Revilla, on realitzarem la “ruta dels miradors”. Recorregut fàcil que ens permet gaudir d’unes vistes extraordinàries de les Gorges d’Escuaín des de diversos miradors i observar l’escàs trencalòs al seu hàbitat natural. Després d’aquest passeig ens dirigirem a dinar a un conegut restaurant de la zona, per degustar el seu famós cabrit casolà guisat.
Finalment ens acostarem fins al poble de Tella, on farem un bell i tranquil passeig la denominat “la ruta de les tres ermites”: l’ermita dels Sants Joan i Pau (segle XI), l’ermita de la Mare de Déu de Fajanillas (segle XII ) i l’ermita de la Verge de la Penya (segle XVI). Les tres estan ubicades enmig de la muntanya, en un bonic entorn natural a les portes del Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut, i formen un anell protector al voltant de la localitat, que va ser en temps remots una zona de forta tradició de bruixes, encanteris i aquelarres.
A continuació tornada a l’hotel. Opcionalment podrem visitar la famosa festa de “Les Falletas” a la localitat de Sant Chuan de Pla, que celebra la seva Festa Gran.

24 de juny, Festa gran a Sant Chuan de Plan (Sant Joan de Pla) i retorn.
Visitarem el poble en el seu dia gran de festa. Podrem descobrir les seves desfilades de vestits regionals i balls tradicionals. Després de dinar, tornada a València. 

ACOMPANYARA: JON GOÑI I PERE PEIRO 

INCLIOU: Bus per a tot el recorregut, minibuses especials per als recorreguts que indica el itinerari, hotel rural, pensió completa i assegurança de viatge


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de