ACPV valora molt positivament l’acord per a la constitució de la Mesa de les Corts


logo-acpv-roig

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) valora molt positivament l’acord al que han arribat PSOE-PSPV, Compromís i Podem per a la constitució de la Mesa de les Corts Valencianes. El primer fet concret que calia acordar en el camí vers la formació d’un nou Govern valencià, s’ha traduit en l’expressió d’un acord valencià de progrés. D’aquesta manera, els fets desmenteixen la intensa —i no sempre innocent— pressió mediàtica dels darrers dies i insten a abordar amb més tranquil·litat el procés que durà a un nou Govern.

 

ACPV és una associació amb més de 40 anys de vida i d’experiència, més de 4.000 socis de totes les edats, professions i sectors socials, i una forta implantació territorial, condició que ens atorga una certa perspectiva a l’hora de valorar els processos polítics. Perspectiva que ens fa allunyar-nos del perill del nerviosisme i que ens indueix a treballar per crear el clima necessari de diàleg i de consens.

El 24 de maig el poble valencià va expressar una voluntat inequívoca de canvi polític, de canvi en clau de pluralitat i, per tant, de concertació. Però hem de ser conscients que no hi ha tradició ni experiència de processos semblants de consens al País Valencià. Per això cal facilitar que els partits que representen aquest canvi plural puguen consensuar la formació d’un programa de redreçament econòmic, social, cultural i lingüístic després de l’extraordinària crisi que ens deixen en herència els anteriors Governs valencians. I cal fer-ho des de la confiança que atorguen no les declaracions i contradeclaracions, sinó dels fets: i aquests són que avui hi haurà un pacte valencià de progrés per a la constitució de la Mesa de les Corts, i que el mateix pacte farà Joan Ribó alcalde de València el proper dissabte.

Per això, Acció Cultural valora positivament l’acord per a la Mesa de les Corts, per ell mateix i com a primera fita en un procés que ens durà a un nou Govern, i continua treballant per col·laborar a fer possible que l’esperança dels valencians es concrete finalment en l’obertura d’una nova etapa.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de