Emotiu homenatge a Marc GranellEl divendres 12 de juny va tenir lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània l’acte de lliurament dels XXV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians i del VI Premi de Poesia Manel Garcia Grau

En la modalitat d’assaig, ha estat guardonat el recull de proses filosòfiques Vista parcial (Publ. de la Universitat de València), de Tobies Grimaltos. En la modalitat de literatura infantil, ha resultat premiat el llibre de poesia d’Andreu Galan Qui no sap riure no sap viure (Andana Ed.), amb il·lustracions de Luis Demano. El premi de literatura juvenil ha estat per la novel·la de Teresa Broseta Cor d’elefant (Ed. del Bullent). Manuel Baixauli s’ha endut el premi de narrativa, per la novel·la La cinquena planta (Ed. Proa). Joan Navarro ha rebut el premi de poesia pel volum O: llibre d’hores (Ed. 96), treball conjunt del poeta i del pintor Pere Salinas. Finalment la modalitat de teatre ha guardonat l’obra Blut Und Boden (Sang i Pàtria) (Ed. Cossetània) del dramaturg Manuel Molins

 

El jurat ha estat format per Isabel Garcia-Canet, Octavi Monsonís i Ramon Xavier Rosselló en els gèneres de poesia, literatura infantil i literatura juvenil; i per Anna Moner, Vicent Usó i Silvestre Vilaplana en els gèneres d’assaig, narrativa i teatre. 

La junta de l’AELC al País Valencià ha decidit atorgar el Premi de Difusió de la literatura catalana a la Societat Coral El Micalet. 

En el transcurs de la vetllada, presentada per Francesc Anyó, s’homenatjà el poeta Marc Granell, amb un parlament de Maria Josep Escrivà. La vetllada també comptà amb les actuacions musicals de la cantautora Manuela Alandes, que interpretà cançons compostes a partir de textos dels socis de l’AELC, i de Borja Penalba amb Francesc Anyó, que interpretaren poemes de Marc Granell. 

Com a novetat d’enguany en el marc dels Premis també es va presentar el VI Premi de poesia Manel Garcia Grau, que convoca la Universitat Jaume I de Castelló amb la col·laboració de l’AELC. El premi ha recaigut en Carles Miret i Estruch, que s’endurà els 3.000 euros del premi per l’obra Auir, que publicarà l’editorial Perifèric. El jurat d’aquest Premi ha estat format per Antoni Albalat, Josep Lluís Roig –guanyador de l’edició anterior– i Marisol González

Posteriorment, al mateix Octubre CCC, va tenir lloc un sopar amb més de cent persones del món literari i cultural. També vam comptar amb la presència de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. 

La 25a edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians compta amb el patrocini de CEDRO i la Institució de les Lletres Catalanes i la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià, i les universitats d’Alacant i Jaume I de Castelló.

MÉS FOTOS

 

 


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de