Acció Cultural homenatja els 10 d’Alaquàs



El dijous 25 de juny, en l’Aula Magna de la Universitat de València, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va organitzar un acte d’homenatge als 10 d’Alaquàs (Ernest Lluch, Francesc Candela, Josep Guia, Vicent Soler, Joan Josep Pérez Benlloch, Carles Dolç, Josep Corell, Carles Manuel Martínez Llaneza i Laura Pastor, dels qui els dos primers són morts), representants d’organitzacions antifranquistes detinguts l’any 1975 després d’una reunió.

L’acte va ser president pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el president d’ACPV, Joan Francesc Mira, que van obrir l’acte.

Posteriorment van intervenir Josep Guia i Vicent Soler en nom dels 10 d’Alaquàs.

Mònica Oltra, vicepresidenta del Govern valencià, i Antoni Montiel, síndic del Grup Parlamentari de Podem, van també prendre la paraula. Ximo Puig, president del nou Govern valencià, va excusar la seua presència, ja que era el mateix dia de la seua investidura. Les periodistes Emília Bolinxes i Adelaida Ferre van ser les encarregades de conduir l’acte. En la fila 0, vam comptar amb la presència de representants dels sindicats i les associacions i organitzacions cíviques valencianes. L’acte, que va ser un èxit de públic, fins al punt de deixar xicoteta la sala, va també ser la primera celebració del canvi polític produit al País Valencià.

MÉS FOTOS


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de