Torna la Plaça del llibre a València



L’edició d’enguany es pot resumir en dos conceptes: consolidació i col·laboració associacions-institucions

Toni Gisbert (Acció Cultural del País Valencià), Jesús Figuerola (Associació d’Editors del País Valencià), Gemma Pasqual (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana) i David Cases (Gremi de Llibrers de València) han presentat la III Plaça del Llibre que tindrà lloc els dies 19, 20, 21 i 22 de novembre a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Les quatre associacions han destacat la consolidació de la iniciativa conjunta, com una aposta d’èxit pel llibre i la cultura: en cada edició, la Plaça del Llibre ha crescut en nombre d’editorials i llibreries implicades, en nombre d’activitats i en la quantitat de públic participant, així com de venda. I tot això malgrat el nul suport institucional en les dues primeres edicions.

 

Enguany, a més, la Plaça compta amb el suport de les institucions valencianes: la Direcció General de Cultura i Patrimoni ajudarà a fer front a la despesa d’infraestructura i organització; la Diputació de València ha aprovat la compra de llibres per a dotar la xarxa de biblioteques de la província amb llibres en valencià; i l’Ajuntament facilitarà la difusió de la convocatòria, com a invitació a tots els ciutadans a compartir uns dies de cultura.

És per això que en la roda de premsa també ha participat Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni, per a explicitar el suport institucional i la voluntat de diàleg amb les associacions cíviques i culturals.

Cal també destacar el suport de les universitats d’Alacant, València i Jaume I de Castelló, de la Fundació Full, l’Institut d’Estudis Catalans i la Institució de les Lletres Catalanes.

La tercera edició de la Plaça del Llibre concentrarà en quatre dies un ample i divers programa de presentacions de les novetats editorials del llibre en valencià de tots els gèneres, de debats, tallers, etc. A més, convertirà l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (al carrer de Sant Ferran, 12, de València) en una plaça pública on hi haurà exposició i venda de llibres, servei de bar, i connexió amb els diferents espais on aniran succeint-se el programa d’actes.

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE LA PLAÇA DEL LLIBRE 2015



Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de